Recept

Sliptong met Citroen en Kappertjes

Sliptong met Citroen en Kappertjes
Sliptong met Citroen en Kappertjes
Sliptong met Citroen en Kappertjes

Dat lekker eten niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst dit recept wel weer. Heerlijke sliptong met citroen en kappertjes. Het is een makkelijk gerecht, de bereiding duurt niet lang en het is zeker iets wat je (waarschijnlijk) niet vaak zelf maakt. Bovendien wordt er tijdens Kerst veelal vlees geserveerd. Dat kan aardig zwaar vallen en daarom komen wij graag met een licht visgerecht. De citroen past heerlijk bij de vis en ook het zuur van de kappertjes past goed bij het gerecht. Heerlijk met wat aardappeltjes en groente, zoals haricot verts. Het is een top gerecht en zeker kerst waardig!

Bereiding van de Sliptong met Citroen en Kappertjes

Als eerste dep je de sliptongen af met een keukenpapiertje en kruid je ze met peper en zout. Pak dan een diep bord en doe hier het bloem in. Haal dan de sliptongen één voor één door het bloem, zodat ze een mooi laagje hebben.

Pak een koekenpan en verhit hier de helft van de roomboter in. Doe dit op middelhoog vuur. want de boter hoeft niet loeiheet te zijn. Leg dan de visjes in de pan en bak beide zijden ieder 2-3 minuten lang voor optimaal resultaat. Door het bloem krijgt het een mooi korstje.

Haal dan de sliptongen uit de pan en voeg nog de extra roomboter toe aan de pan. Voeg ook de citroensap en kappertje toe aan de jus. Kruid alles nogmaals met een beetje peper en zout.

Verdeel dan de sliptongetjes over de bordjes en schep hier wat jus met kappertjes overheen.

Geniet van deze heerlijke vis maaltijd!

Sliptong met Citroen en Kappertjes
Sliptong met Citroen en Kappertjes

Meer visrecepten? Kijk dan eens op deze pagina.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Laat gerust een reactie achter