Recept

Slowcooker Kip Curry met Basilicum

Slowcooker Kip Curry met Basilicum

Op zoek naar een smaakvolle, pittige curry? Dan is deze kip curry met basilicum uit de slowcooker een perfect recept voor jou. Rijk van smaak door de gember en basillicum en goed gevuld met kipfilet, romige kokosmelk, jalopeños. Klinkt als een heerlijk gerecht toch?

Serveer deze heerlijke curry met wat rijst.

Bereiding van Slowcooker Kip Curry met Basilicum

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en grill de kippendij of de kipfilet in de pan. Zorg ervoor dat er niet teveel kip in de pan zit, anders zal het niet goed bruinen.

In de slowcooker plaatsen wij de kokosmelk, basilicum, zout, peper, gele curry pasta en de chilipoeder naar smaak.

Snijd de rode ui, knoflook en jalapeños fijn.

Zet de slowcooker 4 tot 5 uur aan op hoog of 6 tot 8 uur op laag.

Verwijder de kipfilet en rasp de gember. Voeg de geraspte gember samen met het maizena water toe aan de slowcooker en zet de slowcooker op 10 minuten op hoog.

Trek de kipfilet uit elkaar en plaats het opnieuw in de slowcooker.

Mix nog wat verse basilicum door de curry heen. Serveer deze curry met lekkere rijst, bloemkoolrijst of naanbrood.

Eet Smakelijk!

Trek een andere curry? Kijk dan eens op deze pagina. Hier vind je meer curry varianten.

Slowcooker Kip Curry met Basilicum

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenSlowcooker
Deel:

Laat gerust een reactie achter