Slowcooker Kung Pao Kip

Kung Pao Kip

Kung Pao Kip is een gerecht dat vaak op het menu staat bij een chinees afhaalrestaurant. Dit gerecht heeft veel heerlijke smaken en zit boordevol groente. Daarnaast is het ook nog eens een hele gezonde maaltijd.

Deze slowcooker Kung Pao Kip is makkelijk te maken en kost je weinig tijd. Je laat de slowcooker het werk doen.

Het maken van de Slowcooker Kung Pao Kip

Wij beginnen het met snijden van de kip. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid de kip met zout en peper.

Bak de kipfilet in een pan, met wat olijfolie, goudbruin.

Plaats vervolgens de kipfilets in de slowcooker. In een kom maken we de saus door de sojasaus, water, honing, cayenne peper (naar smaak), fijngesneden gember, knoflook en hoisin saus met elkaar te mengen. Schenk de saus over de kipfilet heen.

Zet de slowcooker aan op laag,  2,5 tot 4 uur, of op hoog, 1,5 tot 3 uur. Een half uur voordat je het eten wilt serveren, meng je de maizena met wat water. Snijd ook de groente, de paprika in reepjes en de courgette in plakjes. Voeg de maizena toe, in de slowcooker, en meng dit goed. Voeg de paprika, cashews en courgette toe aan de slowcooker en zet de slowcooker op hoog voor een half uur of tot de groente lekker zacht zijn en de saus wat dikker is geworden.

Serveer deze Kung Pao Kip met sesamzaadjes, rijst en eventueel bosuitjes.

Deze Kung Pao Kip is geschikt om in te vriezen. 

Kung Pao Kip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: SlowcookerGezondAvondetenVlees
Deel:

Laat gerust een reactie achter