Ben je klaar om een nieuwe, opwindende draai te geven aan een Aziatische favoriet? Ons recept voor ‘Smashed Gyoza’ neemt het klassieke gerecht naar een geheel nieuw niveau. Hierbij worden sappige dumplings gevuld met smaakvol gehakt en heerlijke groenten, vervolgens lichtjes geplet en krokant gebakken. Het resultaat? Een perfecte combinatie van knapperige en zachte texturen, gecombineerd met de hartige smaken van Azië. Laat je verrassen door deze unieke en overheerlijke creatie terwijl we je laten zien hoe je ‘Smashed Gyoza’ thuis kunt bereiden.
Bereiding van Smashed Gyoza
Wij hebben in dit recept gebruik gemaakt van deze dumpling vulling, maar je kan hier gerust mee spelen. Bekijk hier onze dumplings gerechten om te varieren met de vulling.
Wanneer je de vulling hebt gemaakt, verspreid je met een lepel de vulling over de dumpling vellen. Je kan gerust een paar maken per keer. Pak vervolgens een grote pan waar een deksel op past en verhit hierin plantaardige neutrale olie. Wanneer de olie warm is. plaats je de dumplings met de vulling kant naar beneden in de pan. Pak ongeveer 30 ml water en schenk dit erbij in de pan. Plaats snel de deksel op de pan en bak de smashed gyoza 3-4 minuten of tot het water is verdwenen. Vervolgens draai je de dumplings om en bak je deze nog een paar minuten zonder deksel tot de andere kant ook lekker knapperig wordt.
Wij maken een snelle dipsaus door sesamolie en sojasaus te mixen en er wat sesamzaad overheen te strooien. Ook snijden wij wat bosui, om er overheen te strooien, en snijden wij de komkommer in dunne reepjes. Je kan deze smashed gyoza ook vullen met andere dingen zoals rijst, wortelreepjes of kimchi.
Serveer de smashed gyoza met de sojasaus dipsaus, knapperige komkommer, bosui en lekkere crispy chili olie!
Laat gerust een reactie achter