Recept

Smashed Potatoes

Smashed Potatoes
Smashed Potatoes
Smashed Potatoes
Smashed Potatoes

Dit recept voor ‘Smashed Potatoes’ zijn heerlijk, maar hebben wel wat tijd nodig. Als je nog nooit zulke aardappelen hebt gegeten, is dat toch zeker wel iets wat je op jouw lijstje moet zetten. Deze aardappelen zijn zacht en krokant tegelijk. Lekker gekruid met rozemarijn, tijm en Parmezaanse kaas.

Bereiding van de Smashed Potatoes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon.

Kook de aardappelen in een grote pan met water tot ze net gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Laat de aardappelen uit lekken en een paar minuten drogen, voordat je verder gaat met de volgende stap.

Een bakplaat smeren wij in met olijfolie en spreid de aardappelen over de bakplaat. Plet de aardappelen met een spatel. Laat de aardappelen wel hun vorm behouden wanneer je de aardappelen plet. Smeer de aardappelen in met de rest van de olijfolie. Kruid de aardappelen met rozemarijn, tijm en zout naar smaak.

Bak deze aardappelen in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en krokant. Draai de aardappelen halverwege om en kruid ze nogmaals met de rozemarijn, tijm en zout. Haal de aardappels uit de oven en rasp verse parmezaanse kaas over de aardappelen heen. Plaats het nog even terug in de oven tot de kaas is gesmolten.

Laat de aardappelen even afkoelen en tast toe!

Enjoy!

Meer bijgerechten? Kijk dan eens op deze pagina.

Smashed Potatoes
Smashed Potatoes
Smashed Potatoes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: KerstBijgerechten

Laat gerust een reactie achter