Recept

Smashed Zoete Aardappel

Smashed Zoete Aardappel

Deze smashed zoete aardappel is de perfecte combinatie van eenvoud en verfijning. De zachte zoete aardappel krijgt een knapperige twist uit de oven en wordt afgetopt met de rijke, hartige smaak van geraspte grana padano. Dit veelzijdige gerecht is ideaal als bijgerecht of lichte maaltijd en zit boordevol smaak zonder ingewikkeld te zijn. Een echte smaakmaker, die snel op tafel staat!

Bereiding van Smashed Zoete Aardappel

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappel goed en snijd de zoete aardappelen in dikke plakken. Plaats de zoete aardappel in een kookpan en vul de pan met koud water. Breng de pan aan de kook en kook de zoete aardappel tot je erin kan prikken met een vork. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten vanaf het moment dat het water kookt.

Terwijl de zoete aardappel kookt. Snijden wij de knoflook en de bieslook fijn.

Vet een bakplaat in met een klein beetje olijfolie en plaats hierop de gekookte zoete aardappel. Wij gebruikten een glas om de zoete aardappel te pletten. Om te voorkomen dat de zoete aardappel vast komt te zitten aan het glas kan je een beetje bakpapier tussen het glas en de zoete aardappel doen.

Vervolgens smelten wij de roomboter en mixen wij de gesmolten roomboter met de fijngesneden knoflook. Smeer de gesmolten roomboter op de zoete aardappel en besprenkel de zoete aardappel met een snufje zout.

Plaats de zoete aardappel in de oven gedurende een half uur. Bij de laatste 10 minuten halen we de bakplaat uit de oven en raspen wij de kaas over de zoete aardappel.

Laat de zoete aardappel even afkoelen.

Enjoy!

Smashed Zoete Aardappel
Smashed Zoete Aardappel
Smashed Zoete Aardappel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenBijgerechten