Niets is zo lekkerder dan een heerlijke, romige chocolade mousse. Fluweel van textuur en rijk van smaak. We love chocolade mousse en kunnen hier geen genoeg van krijgen. Hoe fijn zou het dan ook zijn om een snel en makkelijk recept bij de hand te hebben? Dit recept is daar perfect voor. Binnen een kwartier heb jij een onwijs lekkere chocolade mousse op tafel staan. Heerlijk met wat slagroom, chocolade snippers en eventueel rood fruit. Een heerlijk toetje voor elk moment!
Bereiding van deze Snelle Chocolade Mousse
Split de eieren, het ei geel gaan wij in dit recept niet gebruiken. Voeg het eiwit toe aan een vetvrije kom. De kom maak je vet vrij door eventueel een stukje citroen door de kom te halen. De citroen neemt het vet op.
Klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen de suiker toe. Snijd dan de chocolade in stukjes en smelt deze door middel van de magnetron of een au bain marie. In dit artikel kun je goed lezen hoe je de chocolade het beste kan smelten.
Zodra de chocolade gesmolten is, meng je de slagroom hierdoor heen. Blijf roeren tot het een samenhangend geheel is. Spatel dan als laatste de gesmolten chocolade met slagroom rustig door de eiwitten. Blijf roeren, niet te snel, tot de chocolade zich heeft gemengd met de eiwitten.
Schep de chocolade mousse in de glaasjes en garneer deze met een toefje slagroom en een beetje chocolade snippers.