Recept

Snelle Tempeh met Bloemkoolrijst en Pindasaus

Snelle Tempeh met Bloemkoolrijst en Pindasaus

Zin in een heerlijke Oosterse maaltijd zonder vlees? Dan moet je zeker deze snelle tempeh met bloemkoolrijst maken. Het is makkelijk te maken, koolhydraatarm en zit vol smaak door de zelfgemaakte pindasaus. Daarnaast is het gerecht erg gezond. De tempeh zorgt voor extra eiwitten en de bloemkoolrijst voor een extra portie groenten. Echt een top gerecht dus!

Bereiding van Tempeh met Bloemkoolrijst & Pindasaus

Voordat we beginnen, mixen wij de ingrediënten voor de saus in een kommetje. Zet vervolgens het kommetje opzij.

Snijd de broccoli in kleinere stronkjes en snijd de wortel julienne (als je een hele wortel hebt gekocht). Plet ook alvast wat pinda’s in grove stukken.

Verhit de olie in de pan en bak de tempeh tot het krokant is. Ongeveer 2 minuten per kant. Voeg twee eetlepels van de saus toe en bak dit mee tot de saus inde tempeh is getrokken. Plaats de tempeh in een kom en zet het opzij.

In dezelfde pan, je hoeft hem niet schoon te maken, bakken wij de broccoli en de wortel gedurende ongeveer 2 minuten. Gooi er een scheutje water bij en stoom met de deksel op de pan tot de broccoli beetgaar is. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe en bak deze nog een paar minuten mee. Voeg de tempeh en de saus toe en verwarm het voor 2 à 3 minuten.

Serveer het met bloemkoolrijst, beetje geplette pinda’s en extra sesamzaadjes.

Je kan de bloemkoolrijst ook door normale rijst vervangen.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondKoolhydraat Arme GerechtenVegetarische Gerechten

Reacties (3)

Laat gerust een reactie achter