Recept

Snickers Cupcakes

Snicker Cupcakes
Snickers Cupcakes
Snickers Cupcakes
Snickers Cupcakes

Mmmmm snickers. Nu de zomertijd over is en wij niet meer in de bikini’s moeten, is dit de uitstekende tijd voor deze cupcakes. Deze heerlijke snickers cupcakes zijn eigenlijk chocolade cupcakes met pindakaas botercrème. Natuurlijk hebben we versierd met heerlijke stukjes snickers en een karamelsaus. Hier wil je toch je tanden in zetten?

Snicker Cupcakes

Hoe maak je deze Snickers Cupcakes?

Om te beginnen maken wij eerst onze chocolade cupcakes volgens dit recept. Wanneer de cupcakes in de oven zitten, kunnen wij alvast onze karamelsaus maken. Je kan eventueel ook kant-en-klaar karamelsaus gebruiken.

Om de karamelsaus te maken, plaatsen wij de suiker en het water in een steelpan en brengen het langzaam aan de kook. Verwarm de slagroom in de magnetron. Met een kwastje en wat water zorgen wij ervoor dat de suiker niet kristalliseert aan de zijkanten van de pan. Wanneer de karamel gaat kleuren, roeren wij met een garde, zodat de kleur egaal wordt. Zodra het de juiste kleur heeft bereikt, voeg je de slagroom toe. Pas op: het zal heel erg omhoog borrelen. Voeg de roomboter toe en zodra dit gesmolten is, zetten wij het vuur uit. Laat de karamelsaus afkoelen in de koelkast.

Nu de karamelsaus is gemaakt, beginnen wij aan het maken van de pindakaas botercrème. Plaats de roomboter in de mixer en mix het 1 minuut op hoge snelheid tot de roomboter lichter is geworden van kleur en zacht is. Schep de pindakaas bij de roomboter en mix tot het volledig gemengd is. Voeg vervolgens de poedersuiker, het melk en het vanille-extract toe en klop tot alles volledig gemengd is. Plaats het in een spuitzak om de cupcakes te decoreren. Wij hebben gebruik gemaakt van een spuitmondje van Wilton #12.

Wij beginnen pas met het decoreren van de cupcakes, wanneer deze volledig zijn afgekoeld. Als je dit niet doet, kan de botercrème gaan smelten. Snijd de Snickers in kleine en grotere stukken, zodat je deze straks mooi op de cupcakes kan leggen.

Spuit een mooie cirkel botercrème op de cupcake en versier het met de karamelsaus en de Snickers.

Geniet van deze lekkere Snickers Cupcakes!

Snicker Cupcakes
Snicker Cupcakes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCupcakes & Muffins

Laat gerust een reactie achter