Soja Marinade

Soja Marinade

Dit recept voor marinade is een écht familie recept, gekregen van oma. Deze marinade kan worden gebruikt voor het vlees in de nasi, maar ook in een lekkere wokschotel. Alles waar een ketjap marinade voor zou worden gebruikt, kan je in principe deze Soja Marinade voor gebruiken. Wij gebruiken het thuis ook om kip, varken (spareribs, schouderkarbonade etc.) of vis in te marineren.

Bereiding

Plaats de knoflookteentjes en de uien (door de helft gedeeld) in een keukenmachine (of een vijzel) en maal dit goed fijn. Zet dit in een grote kom en voeg een voor een de andere ingrediënten toe. Wanneer alle ingrediënten in de bak zitten, roer deze marinade dan goed tot alles met elkaar is gemengd.

Pak vervolgens potten waar de Soja Marinade in kan. Kook genoeg warm water om de potten goed schoon (steriel) te krijgen. Dit kan worden gedaan door de potten en de deksels mee te koken in het kokende water of dompel de potten en de deksels kort in het kokende water. Zorg er alleen voor dat je vingers niet verbranden. Haal hierna de warme potten eruit en laat het water verdampen. Deze potten kunnen nu worden gebruikt.

Verdeel de Soja Marinade over de potten en wanneer de potten volledig zijn afgekoeld, draai dan pas het deksel erop en dan kan de Soja Marinade in de koelkast.

De Soja Marinade blijft ongeveer een jaar goed! Veel succes & plezier met het maken van heerlijke gerechten met deze Soja Marinade. Meestal zijn 2 eetlepels genoeg voor een gerecht van 4 personen.

Marinade in de kom
Soja Marinade

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondCurry, boemboe en marinades
Deel:

16 reacties op “Soja Marinade”

Laat gerust een reactie achter