Recept

Soja Marinade

Soja Marinade
Soja Marinade
Soja Marinade

Dit recept voor marinade is een écht familie recept, gekregen van oma. Deze marinade kan worden gebruikt voor het vlees in de nasi, maar ook in een lekkere wokschotel. Alles waar een ketjap marinade voor zou worden gebruikt, kan je in principe deze Soja Marinade voor gebruiken. Wij gebruiken het thuis ook om kip, varken (spareribs, schouderkarbonade etc.) of vis in te marineren.

Bereiding van de Soja Marinade

Plaats de knoflookteentjes en de uien (door de helft gedeeld) in een keukenmachine (of een vijzel) en maal dit goed fijn. Zet dit in een grote kom en voeg een voor een de andere ingrediënten toe. Wanneer alle ingrediënten in de bak zitten, roer deze marinade dan goed tot alles met elkaar is gemengd.

Pak vervolgens potten waar de soja marinade in kan. Kook genoeg warm water om de potten goed schoon (steriel) te krijgen. Je krijgt de potten steriel door deze in kokend water onder te dompelen. Doe dit ook met de deksel. Zorg er alleen voor dat je vingers niet verbranden. Haal hierna de warme potten eruit en laat het water verdampen. Deze potten kun je nu gebruiken.

Verdeel de marinade over de potten en wanneer de potten volledig zijn afgekoeld, draai dan pas het deksel erop en dan kan de soja marinade in de koelkast.

De marinade blijft ongeveer een jaar goed! Veel succes en plezier met het maken van heerlijke gerechten met deze heerlijke marinade. Meestal zijn 2 eetlepels genoeg voor een gerecht van 4 personen.

Deze heerlijke marinade gebruiken wij bijvoorbeeld in deze noedels met zalmof gebruik de marinade om onze heerlijke Surinaamse Bami te maken!.

Soja Marinade
Soja Marinade
Soja Marinade

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondCurry, Boemboe en Marinades

Reacties (20)

Laat gerust een reactie achter