Recept

Spaanse Kipschotel met Chorizo

Spaanse Kipschotel
Spaanse Kipschotel met Chorizo
Spaanse Kipschotel met Chorizo

Tijd voor een lekker Spaans recept. Deze Spaanse kipschotel met chorizo bevat onwijs veel smaak. Er zit kip, chorizo, broccoli, rode ui en zoete aardappel in. Alles is heerlijk gekruid met oregano en paprikapoeder. De ovenschotel is ook erg makkelijk om te maken. Er is alleen wat snijwerk voor nodig en de oven doet de rest. Dit gerecht is ook erg geschikt om van tevoren te maken als je voor veel mensen kookt.

Bereiding van de Spaanse Kipschotel met Chorizo

Zet de oven aan op 200 graden.

Pak dan een grote kom waar we straks alle groente en vlees in kunnen doen.

Snijd de kipfilet een grote stukken en de chorizo in halve plakjes. Voeg beide toe aan de grote kom. Boen dan de aardappels en zoete aardappel schoon en snijd beiden in stukjes. Verwijder vervolgens de broccoli roosjes van de stronk. Als laatste verwijder je de schil van de rode ui en snijd je deze ook in grote stukken. Voeg al het groente toe aan de kip met chorizo en hussel door elkaar.

Sprenkel 3 eetlepel olijfolie over de groente en vlees en vervolgens ook de kruiden. Hussel alles goed door elkaar zodat de kruiden verdeeld zijn over alle stukjes.

Pak een grote ovenschaal en leg hier al het vlees en groente in. Plaats de ovenschaal in de oven en bak de Spaanse kipschotel met chorizo in 25 minuten gaar.

Zo staat er binnen 45 minuten een heerlijke avondmaaltijd op tafel.

Eet smakelijk!

Liever een andere ovenschotel met kip? Ga dan voor deze heerlijke Kip Piri Piri Ovenschotel! Erg lekker:)

Spaanse Kipschotel
Spaanse Kipschotel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondKoolhydraat Arme GerechtenVlees Gerechten

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter