Recept

Spaanse Kipschotel met Chorizo

Tijd voor een lekker Spaans recept. Deze Spaanse kipschotel met chorizo bevat onwijs veel smaak. Er zit kip, chorizo, broccoli, rode ui en zoete aardappel in. Alles is heerlijk gekruid met oregano en paprikapoeder. De ovenschotel is ook erg makkelijk om te maken. Er is alleen wat snijwerk voor nodig en de oven doet de rest. Dit gerecht is ook erg geschikt om van tevoren te maken als je voor veel mensen kookt.

Bereiding van de Spaanse Kipschotel met Chorizo

Zet de oven aan op 225 graden.

Snijd als eerste de kipfilet in, niet al te dikke, stukken. Doe de stukken kipfilet in een grote kom. Snijd dan de chorizo in plakjes en deze in kwartjes. Voeg de chorizo toe aan de kipfilet.

Vervolgens gaan we verder met de broccoli. De roosjes verwijderen van de stronk en voegen we toe aan de kip en chorizo. Ook de stronk kun je goed gebruiken in dit recept. Snijd deze gewoon in blokjes. Dan schillen we de zoete aardappel en deze snijden we ook in blokjes. Meng alle ingrediënten met elkaar en verdeel hier de eetlepels olijfolie en de kruiden over. Hussel alles goed door elkaar zodat de kruiden goed verspreid zijn.

Pak een grote ovenschaal en verspreid hier al het vlees en groente in. Plaats de ovenschaal in de oven en bak de Spaanse kipschotel met chorizo in 30 minuten gaar.

Zo staat er binnen 45 minuten een heerlijke avondmaaltijd op tafel.

Eet smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondKoolhydraat Arme GerechtenVlees Gerechten
Deel:

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter