Spaanse Kipschotel met Chorizo

Spaanse Ovenschotel met kip en chorizo

Tijd voor een lekker Spaans recept. Deze Spaanse kipschotel met chorizo bevat onwijs veel smaak. Er zit kip, chorizo, broccoli, rode ui en zoete aardappel in. Alles is heerlijk gekruid met oregano en paprikapoeder. De ovenschotel is ook erg makkelijk om te maken. Er is alleen wat snijwerk voor nodig en de oven doet de rest. Dit gerecht is ook erg geschikt om van tevoren te maken als je voor veel mensen kookt.

Bereiding van de Spaanse Kipschotel met Chorizo

Zet de oven aan op 225 graden.

Snijd als eerste de kipfilet in, niet al te dikke, stukken. Doe de stukken kipfilet in een grote kom. Snijd dan de chorizo in plakjes en deze vervolgens in kwartjes. Voeg de chorizo toe aan de kipfilet.

Haal de dan broccoli roosjes van de broccoli stronk en snijd de rode ui in grove stukken. Schil de zoete aardappel en snijd ook deze in blokjes. Meng alle ingrediënten met de kip en chorizo. Voeg dan hier de eetlepels olijfolie en kruiden toe. Roer alles goed door elkaar zodat alle ingrediënten bedekt zijn met olijfolie en kruiden.

Pak een grote ovenschaal en verspreid hier alle ingrediënten in. Plaats de ovenschaal in de oven en bak de Spaanse ovenschotel met kip en chorizo in 30 minuten gaar.

De kip zal gaar zijn, de chorizo lekker knapperig en de groente en zoete aardappel hebben een lekkere bite. Binnen 45 minuten staat er een heerlijke avondmaaltijd op tafel.

Eet smakelijk!

Tip! Je kan alle ingrediënten ook in een braadzak doen, dichtbinden en deze in de ovenschaal plaatsen. Wanneer het gerecht gaar is knip je de zak open en plaats je alles terug in de ovenschaal.

Spaanse Ovenschotel met Kip en Chorizo
Spaanse Ovenschotel met Kip en Chorizo
Spaanse Ovenschotel met Kip en Chorizo

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondKoolhydraat ArmVlees
Deel:

2 reacties op “Spaanse Kipschotel met Chorizo”

Laat gerust een reactie achter