Recept

Spaanse Pintxos met Bijpassende Wijnen

Spaanse Pintxos
Spaanse Pintxos met Bijpassende Wijnen
Pintxos met Biefstuk
Pintxos met Gamba
Pintxos met Manchego

Een paar weken geleden mochten wij een doos met de wijnen van het Spaanse wijnhuis Viñas del Vero ontvangen. Het zijn alle 3 heerlijke wijnen om de zomer te vieren. Nu lijkt de zomer wel een beetje voorbij, maar dat betekent niet dat we er geen feestje van kunnen maken. Deze wijnen zijn namelijk perfect om zelf een tuinfeestje of zelfs een tuinfestival te houden. Zeker als je deze bijpassende pintxos maakt. Voor elke wijn hebben wij een Spaanse pintxos bedacht. Een hapje dat qua smaak erg goed past bij de specifieke wijn. Op deze manier kun je een leuke wijn food pairing houden thuis. Een goed begin van een leuk feestje met familie en vrienden!

Viñas del Vero – Luces

Het wijnhuis Viñas del Vero vind je in Somontano, in Spanje. Luces betekent letterlijk ‘lichten’ en de wijnen zijn een ode aan de strakblauwe lucht, het prachtige gebergte én natuurlijk de Spaanse zon. Luces is verkrijgbaar in wit, rosé en rood. Handig, want zo is er voor iedereen én voor ieder moment een geschikte variant.

Wij ontvingen van elke smaak één fles, die wij uitgebreid proefden. Elke wijn vonden we heerlijk en daarom delen wij graag onze bevindingen met jullie.

  • De Luces Blanco is een frisse en sappige wijn met vleugjes van perzik en citrus. Een lekkere zomerse wijn, die goed paart bij schaal- en schelpdieren en salades.
  • Luces Rosado is een fruitige, kruidige wijn met vleugjes framboos en aardbei. Deze wijn is heerlijk bij tapas en dus ook deze heerlijke pintxos.
  • Als laatste proefden we Luces Tinto. Een zachte en zwoele rode wijn met vleugjes van kers, vanille en kruiden. Wederom heerlijk bij tapas en ook lekker bij vlees.

Bereiding van 3 verschillende Spaanse Pintxos

Ter voorbereiding zetten we de oven aan op 200 graden. Snijd dan het stokbrood. Besprenkel de sneetjes stokbrood met een beetje olijfolie en rooster ze krokant en goudbruin in de oven. Deze broodjes gebruiken wij als basis voor elke pintxos.

Pintxos met Biefstuk

Bij deze pintxos met biefstuk drinken wij de heerlijke Luces Tinto.

Snijd het uitje in halve ringen.

Verwarm een beetje roomboter in een koekenpan. Kruid de biefstuk met een beetje zwarte peper en zout en bak de biefstuk in de koekenpan medium rare. Afhankelijk van de dikte van de biefstuk is dit ongeveer 2-3 minuten per kant. Voeg ook de uien toe en bak deze mee zodat ze mooi goudbruin worden. Haal dan de biefstuk uit de pan en laat het op een bordje onder aluminiumfolie rusten.

Snijd de peterselie en de rode peper fijn en meng het met een beetje olie in een kommetje.

Pak 3 stukjes geroosterde stokbroodjes en beleg elk met de gebakken uienringen. Vervolgens snijd je de biestuk in plakjes en verdeel je de plakjes over de broodjes. Als laatste schep je een beetje olie met peterselie en rode peper over de broodjes.

Voilà, 3 heerlijke pintxos met biefstuk!

Spaanse Pintxos
Spaanse Pintxos
Spaanse Pintxos

Pintxos met Gamba

De Luces Blanco past het beste bij deze pintxos met gamba’s.

Als eerste maak je de Romesco saus volgens ons recept. Die vind je hier.

Snijd dan de bosui stengels door drieën.

Vervolgens pers je de teentjes knoflook en meng je deze met een beetje olie in een kommetje. Voeg hier de gamba’s aan toe en meng alles goed door elkaar. Wacht 10 minuten voordat je de gamba’s in een koekenpan bakt. Op deze manier kan de knoflook smaak een beetje in de gamba’s trekken.

Bak de gamba’s gaar in de koekenpan en voeg de stukjes bosui hieraan toe. Zodra de gamba’s klaar zijn, haal je de pan van het vuur en rijg je elke gamba op een cocktail prikker. Pak 3 stukjes brood en besmeer elk broodje met een eetlepel van de Romesco saus. Leg hier dan een stukje bosui op en druk het spiesje met de gamba in het broodje.

Voilà, een pintxos met romesco saus en gamba’s, klaar om van te genieten!

Spaanse Pintxos
Spaanse Pintxos
Spaanse Pintxos

Pintxos met Manchego

Als laatste blijft de Luces Rosado over en deze smaakt geweldig bij de Pintxos met manchego.

Deze pintxos met manchego zijn erg gemakkelijk om te maken.

Als eerste smeer je de olijventapenade op de 3 stukjes brood.

Snijd dan de manchego in plakjes en leg op elk broodje een plakje manchego. Rijg dan een ansjovis filet op een cocktailprikker zoals je op de foto ziet. Plaats de prikker met de vis dan vervolgens in het broodje met olijventapenade en manchego.

Zo simpel kan het zijn ! Heerlijk!

Spaanse Pintxos
Spaanse Pintxos

De wijnen van Viñas del Vero – Luces kun je kopen bij o.a. Albert Heijn.

Geniet van deze heerlijke Spaanse Pintxos

Spaanse Pintxos

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel
Deel:

Laat gerust een reactie achter