Recept

Spaanse Romesco Saus

Spaanse Romesco Saus
Spaanse Romesco Saus
Spaanse Romesco Saus

Romesco is een pittige, Catalaanse saus/dip, die makkelijk te maken is. De saus is gemaakt van gegrilde paprika’s, gepelde tomaten en amandelen. Natuurlijk zitten er ook vele kruiden en smaakmakers in zoals knoflook, chili vlokken en peterselie. Daarnaast is deze lekkere Spaanse Romesco saus binnen 5 minuten gemaakt. Erg makkelijk dus. En waar eet je deze saus/dip dan bij? De saus is heerlijk om te serveren tijdens een tapasavondje om wat brood in te dippen. Ook kun je er heerlijke pintxos mee maken of eten bij gegrilde kip/vis. Een saus waar je dus vele kanten mee op kan!

Bereiding van de Spaanse Romesco Saus

Voor dit recept kan je zelf paprika grillen of een pot gegrilde paprika kopen. Wil je weten hoe je lekker gegrilde paprika kan maken, bekijk dan dit recept. Wanneer je gegrilde paprika op olijfolie gebruikt, dan hoef je geen extra olijfolie toe te voegen aan de saus. Grill je de paprika zelf, dan kan je naar smaak 2 eetlepels olijfolie toevoegen.

Wij plaatsen alle ingrediënten (behalve de chilivlokken) in de blender en pureren het tot een saus met een consistentie, die jij lekker vindt. Wil je een egale saus, pureer het dan langer. Wil je de saus wat pittiger hebben, dan kan je wat chilivlokken naar smaak toevoegen.

Je kan deze saus gebruiken in een pastagerecht, over de eieren, maar het is ook erg lekker over de kip heen. Ook is deze saus zowel warm als koud lekker.

Eet Smakelijk!

Spaanse Romesco Saus
Spaanse Romesco Saus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Dips, Sauzen en Smeersels

Laat gerust een reactie achter