Recept

Spaanse Sangria

Spaanse Sangria
Spaanse Sangria
Spaanse Sangria
Spaanse Sangria
Spaanse Sangria

Sangria, wie kent het niet! Sangria is een typisch Spaans drankje. De basis bestaat uit rode of witte wijn met zomerse vruchten. Een heerlijke fruitige Sangria is, naar onze mening, één van de lekkerste drankjes tijdens een warme zomerdag. Als wij dan ook gezellig samen gaan barbecuen wordt deze sangria steevast gemaakt. Vooral de licor 43 maakt deze sangria erg smaakvol en fruitig.

Qua vruchten voegen wij alleen sinaasappel en limoen toe maar natuurlijk kun je allerlei soorten vruchten in deze sangria gooien. Denk bijvoorbeeld aan wat aardbeien, citroen en appel. Hoe dan ook zal deze Spaanse sangria onwijs lekker smaken. Een geweldig drankje op een zonnige zomerse dag!

Meer Sangria? Wij hebben ook een heerlijke witte sangria en een rosé sangria met watermeloen en aardbeien online staan!

Bereiding van de Spaanse Sangria

Het maken van een Sangria is natuurlijk erg simpel. Het is een kwestie van het samenvoegen van alle ingrediënten.

Mix de rode wijn, Licor 43 en sinas met elkaar in een grote kan. Snijd daarna de sinaasappel en limoen in halve plakjes en voeg deze toe aan de sangria. Zet dan de kan sangria in de koelkast. Hierdoor trekt de smaak van de citrusvruchten in de sangria. Daarnaast is een sangria ook het lekkerste als deze heerlijk koel is.

Na een half uurtje- uur zal de sangria lekker koel zijn. Schenk de sangria in een paar glazen en geniet van deze overheerlijke Spaanse sangria!

Mocht je de sangria heerlijk koel willen houden, dan kun je ook gebruik maken van ijsklontjes. Gebruik er alleen niet te veel. Als ze smelten dan zal je sangria gauw te waterig smaken en dat is natuurlijk zonde.

Enjoy!

Spaanse Sangria
Spaanse Sangria
Spaanse Sangria

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureTapasDrankjesSangria

Laat gerust een reactie achter