Recept

Spaghetti Alfredo met Garnalen

Spaghetti Alfredo met Garnalen
Spaghetti Alfredo met Garnalen
Spaghetti Alfredo met Garnalen
Spaghetti Alfredo met Garnalen

Zin in een ontzettend lekkere pasta met garnalen? Dan zit je hier op de juiste plek. Deze spaghetti alfredo met garnalen is hemels en dat is niet overdreven. De saus is gemaakt van room en kaas en daardoor erg romig. De garnalen/gamba’s (net waar jouw voorkeur naar uit gaat) bakken wij lekker in een beetje roomboter mer knoflook en ui. Deze combinatie van smaken kan nooit fout gaan. Perfect voor doordeweeks na een lange werkdag (de pasta is namelijk snel bereid), maar ook perfect voor een avondje eten met vrienden/familie.

Gek op garnalen? Wellicht vind je deze pasta met garnalen en rode pesto ook erg lekker. Je kunt ook kiezen voor een romige risotto met garnalen, dit gerecht is ook een dikke aanrader!

Bereiding van de Spaghetti Alfredo met Garnalen

Plaats een grote pan met water op de kookplaat om de spaghetti te koken. Breng het water aan de kook. Wij gebruiken verse spaghetti, deze spaghetti hoeft maar 2 minuten te koken. Moet jouw spaghetti langer worden gekookt, begin dan op tijd met het koken van de spaghetti.

Terwijl het water aan de kook wordt gebracht, snijden wij een ui en knoflook fijn.

In een steelpan maken wij de roomsaus. Smelt de boter in een kleine pan en fruit hierin de knoflook. Na 2 minuten, wanneer de knoflook een duidelijke geur afgeeft, voegen wij de room toe. Roer tot de room goed gemengd is met de boter, dit duurt 1 à 2 minuten. Voeg de parmezaanse kaas toe en roer tot het volledig gesmolten is. Zet vervolgens het vuur uit.

In een koekenpan/hapjespan verhitten wij de olijfolie. Bak hierin de ui tot deze zacht en glazig is. Voeg vervolgens de gamba’s toe en bak de gamba’s tot ze roze en gaar zijn. Mix de gamba’s met de roomsaus en de spaghetti. Breng de spaghetti extra op smaak met peper en zout.

Serveer direct met peterselie en extra parmezaanse kaas.

Eet Smakelijk!

Spaghetti Alfredo met Garnalen
Spaghetti Alfredo met Garnalen
Spaghetti Alfredo met Garnalen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVis Gerechten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter