
Pasta gerechten lenen zich perfect voor een heerlijke vegetarische maaltijd. Op een paar klassiekers na zoals pasta bolognese en pasta carbonara heeft een heerlijke pasta zeker niet altijd vlees of vis nodig. Deze heerlijke spaghetti avocado is daar een perfect voorbeeld van. De avocado hebben wij gemengd met een beetje pesto voor een heerlijke smaak en daarnaast hebben wij er tomaatjes en mais toegevoegd. Heerlijke smaken allemaal die goed bij elkaar passen. Wat ook ideaal is, is dat het gerecht snel op tafel staat. Ideaal na een lange dag.
Pak een grote pan om pasta in te koken en vul deze pan met water. Breng het water aan de kook en kook de spaghetti zoals op de verpakking staat beschreven.
Bereiding van de Spaghetti Avocado
Als eerste pak je een grote pan en vul je deze met water. Zet hem op het vuur en kook hier de spaghetti in volgens de bereiding van de verpakking.
Terwijl de spaghetti aan het koken is, verwijder je de schil en pit van de avocado. Leg de avocado in een bakje en prak deze tot een fijne mousse. Roer vervolgens de pesto door de avocado. Snijd de tomaatjes in kwartjes en laat de mais alvast uitlekken.
Wanneer de spaghetti klaar is, giet je deze af. Roer dan de avocado pesto door de spaghetti en schep dan de spaghetti op twee bordjes. Verdeel hier de tomaatjes en mais overheen en rasp eventueel wat Parmezaanse kaas over de pasta.
Snijd hierna de cherrytomaten in kwartjes. Wanneer de spaghetti klaar is, giet het dan gelijk af en verdeel het in porties over de borden. De avocado mousse verdeel je vervolgens over de spaghetti heen. Maak het gerecht af met cherrytomaten en parmazaanse kaas snippers.
Buon Appetito!



Fijn zo’n snel gerecht! En klinkt ook heel lekker met die avocado. Ga het proberen 🙂
Leuk! Moet je zeker eens doen. Het is een simpel maar een heerlijk gerecht!
Wat klinkt dit heerlijk! Ik gebruik ook graag avocado om romige sausjes mee te maken. Handig als je een keertje geen zuivel wilt gebruiken! En super lekker, dat is nog het aller belangrijkst. 😀
Ja inderdaad, de avocado zorgt voor een heerlijk romig effect. Wij zijn er gek op!
Dat klinkt als een lekker snel en fris voorjaarsreceptje! Koelt het gerecht niet erg snel af? Of behoort dat tot de charme van het gerecht en is het een soort van lauwwarme voorjaarspastasalade?
Ja zeker lekker! Wij hadden niet zo door dat het gerecht snel afkoelt. Kunst is gewoon om de spaghetti pas klaar te hebben, wanneer de saus ook klaar is. Dan kun je gelijk eten en genieten van een heerlijke maaltijd!