Recept

Spaghetti Carbonara met Gerookte Makreel

Spaghetti Carbonara met Gerookte Makreel
Spaghetti Carbonara met Gerookte Makreel
Spaghetti Carbonara met Gerookte Makreel

De spaghetti carbonara met bacon kent iedereen wel. Ook bij ons thuis is het een van onze favoriete gerechten. Makkelijk om te maken, heerlijk romig en goed van smaak. Daarom besloten wij een nieuwe versie te maken. Een heerlijke spaghetti carbonara met gerookte makreel. De rooksmaak en het zoutige van de makreel is een heerlijk alternatief van bacon. De smaken passen onwijs goed bij elkaar en het gerecht bevat onwijs veel goede voedingsstoffen. Zeker een keertje proeven dus!

De Spaghetti Carbonara met Gerookte Makreel

Zet een pan met heet water op het vuur en kook hier de spaghetti in volgens de instructies op de verpakking.

Snipper de ui fijn en trek de makreel los met twee vorken, zodat er grote stukken ontstaan.

Pak een koekenpan en fruit de ui in een beetje olie. Na een paar minuten zet je de pan op middelhoog vuur en voeg je de makreel toe. Bak alles ongeveer 3 minuten totdat de makreel een beetje goudbruin is geworden.

Meng in een kommetje het eigeel met de geraspte Parmezaanse kaas. Dit is de carbonarasaus.

Haal de gekookte pasta van het vuur en giet deze af. Bewaar wel een klein koffiekopje van het kookvocht. Laat het kookvocht een paar minuutjes afkoelen, dit heb je straks nodig om de temperatuur van de pasta omlaag te brengen.

Giet het afgekoelde kookvocht bij de spaghetti, dit zorgt ervoor dat de spaghetti iets kouder wordt, zodat de eieren niet zullen stollen. Voeg dan het eigeel met Parmezaanse kaas toe en meng alles goed met elkaar.

De spaghetti zal nu lekker romig zijn. Als laatste meng je de makreel door de pasta .Verdeel de pasta over twee bordjes en strooi hier nog wat extra Parmezaanse kaas en wat verse peterselie over.

Geniet van deze heerlijke spaghetti carbonara met gerookte makreel.

Eet smakelijk!

Spaghetti Carbonara met Gerookte Makreel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter