Recept

Spaghetti met Pompoen en Salie

Spaghetti met pompoen

Deze spaghetti met pompoen en salie is een heerlijke en snelle vegetarische maaltijd voor een doordeweekse dag. Pompoen met salie is een heerlijke combinatie. Beide smaken passen erg goed bij elkaar en de amandelen geven het gerecht net die extra crunchy bite. Binnen 20 minuten heb jij dit heerlijke recept op tafel staan.

Daarnaast kun je altijd nog wat Parmezaanse kaas toevoegen wat ook heerlijk smaakt met de pompoen en salie. Natuurlijk kun je dit ook achterwege laten om het gerecht iets gezonder te houden.

Bereiding van de Spaghetti met Pompoen en Salie

Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat aangegeven. Wij hebben gebruik gemaakt van de verse spaghetti uit de koeling maar je kunt natuurlijk ook de gewone spaghetti gebruiken. Dit moet je dan weer wat langer koken.

Verhit vervolgens de boter in een koekenpan. Pers een teentje knoflook uit en bak deze op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg daarna de pompoenblokjes toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur en zet hem vervolgens iets lager. Op dat moment voegen we de salie blaadjes toe. Kruid de pompoen nog met wat peper en zout. Laat alles nog 5 minuten op het vuur. Roer af en toe.

Ondertussen zal de spaghetti al klaar zijn en kunnen wij deze afgieten. Daarnaast kunnen we alvast de amandelen in kleine stukjes snijden of hakken.

Voeg de spaghetti toe aan de pan met pompoen en salie. Schep alles goed door elkaar en verdeel dit over 2 bordjes. Als laatste kun je de stukjes amandel over de spaghetti verdelen. Eventueel kun je hier ook nog wat Parmezaanse kaas over strooien.

Geniet van deze heerlijke maaltijd!

Meer recepten met pompoen? Kijk dan eens op deze pagina.

Spaghetti met pompoen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter