Recept

Spaghetti Parmigiani met Truffel

Spaghetti Parmigiani met Truffel

Oh, dit gerecht is hemels. Het is een simpel, maar verslavend pastagerecht. Een pastagerecht waar wij iedere keer weer van kunnen genieten. Deze pasta bevat slechts 3 ingrediënten en staat met 15 minuten op tafel. Zowel de kaas als de truffel zorgt voor een smaakexplosie in dit gerecht. Parmigiano reggiano kaas is lang gerijpt en is daardoor lekker korrelig, heeft heerlijke zoutkristallen en is een bom aan smaak. Geweldig en helemaal met wat verse truffel erbij. Het is niet het meest goedkoopste ingrediënt die je kunt vinden, maar het zorgt wel voor een heerlijke maaltijd. Ook is deze spaghetti parmigiani met truffel ideaal om te serveren aan familie en vrienden. Een gerecht dat de harten zal stelen van jouw gasten.

De bereiding van de Spaghetti Parmigiani met Truffel

Het aantal ingrediënten laat al zien hoe simpel het gerecht is. Met een paar handelingen erbij, heb jij straks in 15 minuutjes een heerlijke pasta op tafel staan.

Als eerste zet je een pan met water op het vuur en wacht je tot het water kookt. Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe. Wij gebruiken altijd de verse spaghetti van de Albert Heijn, maar je kunt ook harde pasta gebruiken. Kijk op de verpakking hoe lang je de pasta moet koken.

Ondertussen kun je de kaas fijn raspen. Je hebt ongeveer 200 gram nodig voor 3 porties, maar meer is altijd beter. Ook kun je een beetje extra geraspte kaas bewaren om over de pasta te strooien wanneer het klaar is.

Zodra de pasta gekookt is, zet je als eerste een grote koekenpan/wokpan op de kookplaat. Verhit de pan en giet daarna de pasta af. Let op dat je een kopje kookvocht bewaart voordat je de pasta pan volledig afgiet. Voeg dan de spaghetti toe aan de wokpan en voeg ook de gerapste kaas toe aan de pasta. Roer alles goed door elkaar en voeg beetje bij beetje de kookvocht toe. Blijf roeren zolang de pasta in de pan zit. Door de hitte van de kookvocht en van de kookplaat zal de kaas smelten en zich voegen met de pasta.

Verdeel vervolgens de spaghetti over 2-3 bordjes. Als laatste raspen we wat verse truffel over de pasta en strooi je er nog wat extra geraspte kaas over.

Geniet van deze fantastische pasta

Spaghetti Parmigiani met Truffel
Spaghetti Parmigiani met Truffel
Spaghetti Parmigiani met Truffel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter