Recept

Speculaas Trifle met Appel

Speculaas Trifle met Appel
Speculaas Trifle met Appel

De speculaas trifle met appel en slagroom is een feestelijk dessert dat eenvoud en smaak perfect combineert. Het bestaat uit laagjes verkruimelde speculaas, frisse gekarameliseerde appel en luchtige slagroom. Deze trifle is ideaal voor herfst- en wintermaanden en brengt de warme smaken van speculaas en appel samen in een elegant en eenvoudig te maken gerecht. Perfect als afsluiter van een diner!

Trifles zijn simpele en heerlijke toetjes die er altijd erg feestelijk uit zien. Zo hebben wij al meerdere op onze blog staan. Deze stoofpeertjes trifle met brownie is een heerlijke optie, maar ook deze brownie karamel trifle.

Bereiding Speculaas Trifle met Appel

Verkruimel eerst de koekjes. Dit kun je doen door middel van een keukenmachine of doe de koekjes in een plastic zakje en sla met een pan/deegroller op de koekjes totdat ze verkruimelt zijn. Het is niet erg als er een paar grovere stukjes tussen zit.

Klop dan de slagroom met de kaneelpoeder en suiker stijf.  Schil de appel en snijd deze in vieren. Snijd elk kwartje in kleine stukjes (je gebruikt elke kwart appel voor elke laag in jouw glaasje).

Nu kunnen we de glaasjes vullen. Begin met een laagje speculaaskruimels, daarna een laagje appelstukjes, dan een laagje kaneel slagroom en vervolgens weer opnieuw een laagje koekjes, appelstukjes en slagroom.  Versier je trifle verder met een stukje of de helft van een speculaas koekje.

Eet smakelijk!

Speculaas met Appel is een erg lekkere combinatie. Deze twee ingrediënten hebben wij ook al eens gebruikt in onze appel speculaas cake. Ook een erg lekkere optie!

Speculaas Trifle met Appel
Speculaas Trifle met Appel
Speculaas Trifle met Appel
Speculaas Trifle met Appel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureToetjesFeestdagenKerstSinterklaas