Recept

Speculaas Trifle met Appel

Speculaas Trifle met Appel

Speculaasjes, daar zijn wij gek op. Daarom delen wij een simpel recept voor een overheerlijke speculaas trifle met appel. De smaken appel en kaneel passen heel goed bij elkaar en daarnaast is slagroom altijd een lekkere toevoeging bij een toetje. Een perfect toetje als afsluiter bij een feestelijk avondje zoals Sinterklaas of Kerst.

Bereiding Speculaas Trifle met Appel

Verkruimel eerst de koekjes. Dit kun je doen door middel van een keukenmachine of doe de koekjes in een plastic zakje en sla met een pan/deegroller op de koekjes totdat ze verkruimelt zijn. Het is niet erg als er een paar grovere stukjes tussen zit.

Klop dan de slagroom met de kaneelpoeder en suiker stijf.  Schil de appel en snijd deze in vieren. Snijd elk kwartje in kleine stukjes (je gebruikt elke kwart appel voor elke laag in jouw glaasje).

Nu kunnen we de glaasjes vullen. Begin met een laagje speculaaskruimels, daarna een laagje appelstukjes, dan een laagje kaneel slagroom en vervolgens weer opnieuw een laagje koekjes, appelstukjes en slagroom.  Versier je trifle verder met een stukje of de helft van een speculaas koekje.

Eet smakelijk!

Speculaas met Appel is een erg lekkere combinatie. Deze twee ingrediënten hebben wij ook al eens gebruikt in onze appel speculaas cake. Ook een erg lekkere optie!

Speculaas Trifle met Appel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureToetjesFeestdagenKerstSinterklaas

Laat gerust een reactie achter