Recept

Speculaasbrokken

Speculaasbrokken

Ook zo gek op speculaasbrokken als wij? Tijdens de sinterklaasperiode genieten wij hier maar al te veel van. Met dit recept kun je het heel eenvoudig zelf thuis maken. Dat is altijd zoveel lekkerder, dan de koeken die je in de supermarkt koopt. Daarnaast ruikt het hele huis naar speculaas bij het maken van deze heerlijke koeken. Een erg leuke (en lekkere) bijkomstigheid al zeggen wij het zelf.

Bereiding van Speculaasbrokken

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en het zout in een kom en mix het. Voeg langzamerhand de koude melk toe tot het een soepel deeg wordt. Voeg wat extra melk toe, als het geen samenhangend deeg wordt. Als het deeg te nat wordt, voeg dan nog wat bloem toe.

Neem het deeg uit de kom en verpak het in vershoudfolie als een bol. Laat het minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg tot ongeveer 1 cm dik. Plaats de speculaas op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de amandelen in het deeg en bak de speculaas in 30 tot 35 min gaar.

Laat het rusten en volledig afkoelen en breek het vervolgens in stukken.

Smikkel er lekker van. Bewaar het in een luchtdichte trommel en het blijft goed tot ruim 2 dagen.

Geniet er van!

Meer koekrecepten? Die vind je allemaal op deze pagina.

Speculaasbrokken
Speculaasbrokken

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureFeestdagenSinterklaasZoetigheid en BakreceptenKoekjes
Deel:

Laat gerust een reactie achter