Recept

Spelt Crackers

Spelt Crackers
Spelt Crackers
Spelt Crackers

Van dezelfde ingrediënten als onze granola met speltvlokken, kun je ook heerlijk ontbijtcrackers maken. Deze Spelt crackers kun je ’s ochtends afbakken mits je genoeg tijd hebt maar je kunt ze natuurlijk ook al een avond van te voren af bakken. Ze zijn heerlijk met een beetje ricotta en tomaatjes, wat avocado plakjes of onze zelfgemaake jam!

Voorbereiding

Doe de ingrediënten in een mengkom en meng ze goed. Voeg 200 milliliter water toe en laat het mengsel 30 minuten rusten.

Na 30 minuten is het mengsel een deeg geworden.

Bereiding van de Spelt Crackers

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het deeg over het bakpapier. Leg dan nog een vel bakpapier over het deeg en rol het uit met een deegroller tot het gelijkmatig is verdeeld over de bakplaat. Verwijder het bovenste vel bakpapier en plaats de bakplaat in de oven.

Bak het ongeveer 25 minuten in de oven tot ze lekker knapperig zijn. Haal de plaat uit de oven en snijd de plak in gelijke stukken, je kan zelf bepalen hoe groot je wilt hebben.

Draai na het snijden de cracker om en laat deze nog een paar minuten bakken in de oven, zodat de onderkant lekker droog en knapperig wordt.

Tip: Je kan ook lekkere kruidige crackers maken door er 3 eetlepels gedroogde kruiden aan het beslag toe te voegen. Bijvoorbeeld een mix van Provençaalse of Italiaanse kruiden.

De crackers blijven een paar dagen goed in een goed afgesloten bus.

Enjoy!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondOntbijt

Laat gerust een reactie achter