Recept

Spiegelei met Kruidige Kikkererwten

Spiegelei met Kruidige Kikkererwten
Spiegelei met Kruidige Kikkererwten
Spiegelei met Kruidige Kikkererwten

Wij zijn gek op ei en ook op kikkererwten. Beide ingrediënten zijn lekker voedzaam en gezond. Daarom besloten wij beide ingrediënten met elkaar te combineren. Deze spiegelei met kruidige kikkererwten is een  heerlijk ontbijtje of goede lunch. Daarnaast is het goed op smaak gebracht met een kruidenmengsel van knoflook, koriander en basillicum. Het is gezond, heeft een lekkere bite en is perfect als je een keertje minder brood wil eten.

Bereiding van deze Spiegelei met Kruidige Kikkererwten

Snijd de kruiden grof en snijd de knoflook in plakjes.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin de olijfolie en knoflook. Voeg dan de kikkererwten toe en breng alles op smaak met peper en zout. Bak de kikkererwten tot ze knapperig zijn. Sommige kikkererwten zullen gaan barsten, dat is goed. Dit duurt circa 10 tot 15 minuten. Haal de pan van het vuur.

Zet een andere pan op het vuur waarin je de spiegeleitjes kan bakken. Zorg ervoor dat de olie goed heet is, zodat de onderkant van het eitje lekker knapperig wordt. Bak een spiegelei. Het eitwit kun je gaar krijgen door bijvoorbeeld een deksel op de pan te plaatsen.

Voeg als laatste de kruiden toe aan de kikkererwten. Meng alles goed door elkaar heen.

Schep dan de kikkererwten met kruiden op een bord en plaats het spiegeleitje hier boven op. en plaats de kikkererwten met de kruiden op een bord.

Geniet van deze spiegelei met kruidige kikkererwten.

Meer recepten met kikkererwten? Die hebben wij zeker! Je kunt ze onder andere vinden op deze pagina.

Spiegelei met Kruidige Kikkererwten

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVegetarische GerechtenLunch

Laat gerust een reactie achter