
Zin in een knapperige, hartige quiche zonder gedoe? Deze spinazie feta filodeeg quiche combineert krokant filodeeg met een romige vulling van hüttenkäse, feta en spinazie. Licht, smaakvol en eenvoudig te maken – perfect voor een doordeweekse maaltijd of een brunch. Met een vleugje bieslook en zwarte peper krijgt deze quiche net dat beetje extra. Tijd om de oven aan te zetten!
Bereiding van de Spinazie Feta Filodeeg Quiche
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi je bevroren filodeeg vellen.
We beginnen met het bakken van alle spinazie tot het geslonken is. Terwijl de spinazie aan het bakken is, snijden wij alvast de bieslook fijn. Pureer ook alvast de crème fraîche met de hüttenkäse. Wanneer alle spinazie geslonken is, hakken wij de spinazie grof. Je kan eventueel ook bevroren spinazie kopen, dan hoef je de spinazie alleen te laten ontdooien.
Klop de eieren los in een kom en mix de eieren met de crème fraîche met de hüttenkäse. Vervolgens voegen wij ook de spinazie en fijngesneden bieslook toe en brengen wij het geheel op smaak met zwarte peper.
Wij pakken onze quichevorm met losse bodem en draperen de filodeeg vellen totdat alles goed bedekt is. Wij hangen de filodeeg vellen over de vorm heen. Wij smeren ieder filodeeg vel in met wat olijfolie, voordat wij een nieuw vel eroverheen hangen. Herhaal dit tot 8 vellen in de quichevorm zitten.
Schenk de quichevulling in de met filodeeg beklede vorm en verkruimel vervolgens wat feta over de quiche heen. Rol vervolgens de overheenhangende filodeeg vellen op en naar binnen, zodat ze in de quiche vorm zitten en rusten op de quichevulling. Smeer het filodeeg nog even in met wat extra olijfolie, zodat het extra knapperig wordt.
Bak de quiche gaar in 40-45 minuten in een voorverwarmde oven.
Eet Smakelijk!


