Recept

Spritsen

Spritsen

Wie kent ze niet, de lekkere brosse spritsen. Oorspronkelijk komt het recept uit Duitsland maar al sinds de 16e eeuw worden deze koeken gebakken en gegeten in Nederland. Met dit recept maak je deze traditionele Hollandse koekjes helemaal zelf. Ze zijn lekker luchtig en bros. Perfect voor bij de koffie of thee . Daarnaast ook leuke traktatie voor op het werk.

Bereiding van Spritsen

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, anders wordt het deeg te dik om te spuiten. Klop de boter met het suiker en de vanille-extract tot het wit, glad en luchtig is. Voeg het ei toe en klop het goed door het mengsel. Voeg al mixend eetlepel voor eetlepel de bloem toe in de laagste versnelling. Zet de mixer vervolgens in een hogere versnelling om het luchtig deeg te maken.

Doe het deeg in een spuitzak, met een groot gekarteld spuitmond en spuit spritsvormen op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.

Laat ze afkoelen en bewaar ze in een koektrommel.

De lekkerste spritsen bak je zelf.

Heerlijk!

Tip: Je kunt ze ook in gesmolten pure chocolade dopen. Dat maakt deze koekjes nog lekkerder! Liever een ander koekje? Kijk dan eens op deze pagina.

Spritsen
Spritsen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureKoekjesZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter