Recept

Gegratineerde Spruitjes Stamppot

Spruitjes Stamppot

Wij zijn gek op spruitjes. Zeker in de winter eten wij dan ook graag af en toe een heerlijk gerecht met deze groente. Vorig jaar plaatsen wij al een heerlijke spruitjes ovenschotel met aardappelkrieltjes, champignons en spekjes. Dit keer hebben we een gegratineerde spruitjes stamppot gemaakt. Lekker met romige aardappelpuree, gebakken spekjes en een krokant laagje gemaakt van panko en oude kaas. Geloof me, als je van spruitjes houdt dan moet je dit gerecht zeker weten maken. Het is zo ontzettend lekker!

Bereiding Spruitjes Stamppot

Zet de oven alvast aan op 200 graden.
Kook de spruitjes en aardappelen gaar in twee aparte pannen.

Pak ondertussen een koekenpan en bak hier de spekjes in. Je hoeft geen extra vet te gebruiken, de spekjes bakken wij in hun eigen vet. Wanneer ze lekker knapperig zijn, laat je ze uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je het water af en stamp je ze fijn. Voeg dan de melk en de roomboter toe en stamp deze mee. Meng alles goed met elkaar zodat er een romige aardappelpuree ontstaat. Voeg wat zout toe voor de smaak.

Wanneer de aardappel klaar is voeg je de spruiten toe en stamp je deze door de aardappelpuree. Voeg dan ook de spekjes toe en meng deze door de stamppot.

Pak een ovenschaal en schep hier de spruitjes stamppot in. Verdeel vervolgens de panko en geraspte oude kaas over de stamppot. Zet de ovenschotel in de oven en bak hem in 15 minuten af.

De stamppot zal lekker smeuiig zijn en de bovenkant lekker knapperig. Een heerlijke combinatie!

Liever vega? Vervang dan de spekjes met champignons en bak deze lekker knapperig.

Eet Smakelijk!

Spruitjes Stamppot

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter