Steak tartaar van osseworst is een verrassend en smaakvol gerecht met een luxe twist. De zachte, licht gerookte smaak van de osseworst wordt prachtig aangevuld door de frisse zilveruitjes, knapperige augurkjes en de romige truffelmayonaise. Deze combinatie zorgt voor een balans tussen hartig, fris en verfijnd en geeft een moderne draai aan een klassieker. Perfect als voorgerecht om indruk te maken, maar tegelijkertijd eenvoudig en snel te maken!
Op zoek naar meer lekkere kerstgerechten? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.
Bereiding van de steak tartaar van Osseworst
Snijd van tevoren de mini augurkjes en zilveruitjes in kleine stukjes. Snipper ook de rode ui fijn.
Doe de osseworst in een kom of diep bord en prak deze los met een vork. Voeg de augurken, zilveruitjes en rode ui toe aan de osseworst en voeg vervolgens ook de truffelmayonaise toe. Met behulp van een vork schep/prak je alles door elkaar zodat het een heerlijk mengsel wordt. Kruid vervolgens alles met wat peper en zout. Mocht je de osseworst steak tartaar wat “droog” vinden, schep er dan nog een eetlepel truffelmayonaise door heen.
Dit heerlijk gerechtje is perfect als hapje op een toastje of crostini (zoals op de foto). Crostini’s maak je door een stokbrood in dunne plakjes te snijden en vervolgens met olijfolie besprenkelen en in de oven krokant te bakken. Voeg eventueel wat Parmezaanse kaas toe of rucola om het helemaal af te maken.