Recept

Steak Tartare

Steak Tartare
Steak Tartare

Heerlijk op smaak gebrachte fijngesneden biefstuk afgemaakt met een krokant broodje, een romig sausje en frisse rucola. Dan hebben wij het natuurlijk over de steak tartare. Wij zijn er helemaal fan van. En als het op de menukaart staat nemen wij dit gerecht steevast. Het is een feestelijk voorgerecht dat perfect is voor de echte vleesliefhebbers. Met dit simpele, maar luxe gerecht, kun je zeker je gasten en familie aangenaam verrassen. Een geweldig gerecht om je diner mee te beginnen.

Bereiding van de Steak Tartare

Snijd de ciabatta in plakjes. Bestrijk de plakjes met olijfolie en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas. Bak ze dan ongeveer 5 minuten in de oven. Houd ze goed in de gaten.

Snijd de biefstuk zo dun, klein en fijn mogelijk. Doe alle stukjes in een kom. Snipper de ui en snijd de augurk en kappertjes fijn. Voeg deze ingrediënten toe aan de biefstuk. Meng alles door elkaar met de worecestershiresaus en mosterd. Breng het dan op smaak met peper en zout.

Leg de portioneerring op een bord en schep de helft van de fijngesneden biefstuk hierin. Druk het vleesmengsel aan en verwijder dan de ring. Garneer het bord en de tartare verder met de rucola, groente chips en het heerlijke krokante stukje ciabatta. Als laatste voegen we de truffelmayonaise toe. Het is echt heerlijk om de steak tartare hierin te dippen.

Het ziet er onwijs feestelijk uit!

Eet smakelijk!

Meer voorgerechten? Wij hebben nog vele verschillende recepten. Denk aan vegetarisch of met vis. Je vindt alle recepten hier.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsVoorgerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter