
Zin in iets lekkers en een tikje anders? Deze Sticky Aziatische Kipgehaktballetjes zijn een echte smaakbom! Met sappig kipgehakt, een vleugje knoflook, gember en een sticky honing-knoflooksaus om je vingers bij af te likken, zijn ze perfect als borrelhapje, avondeten of gewoon als comfortfood. Super simpel om te maken en in no-time op tafel.
Bereiding van Sticky Aziatische Kipgehaktballetjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
We snijden de knoflook en de gember fijn voor de gehaktballetjes. Plaats alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en meng het goed met elkaar. Als de gehaktballen iets te nat zijn voeg dan nog wat paneermeel toe. Rol hier vervolgens balletjes van. Wij hebben zo’n 8 balletjes uit dit deeg gevormd. Je kan ook kleinere of grotere ballen hiervan maken.
Doe de gehaktballetjes in de oven. Bak de gehaktballen tot ze goudbruin en gaar zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Voordat je de saus maakt, is het dus ook verstandig om een gehaktbal door midden te snijden om zeker te weten dat de gehaktbal gaar is.
Wij beginnen met het maken van de saus wanneer de gehaktballen bijna helemaal gaar zijn. Snijd de knoflook fijn en mix het water en maizena. Plaats alle ingrediënten voor de saus dan in een sauspan. Breng de saus aan het borrelen. Wanneer het zachtjes borrelt, wordt de saus dik en kleverig. Als de saus dik en kleverig is, zet je het vuur uit. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
Gooi de gehaktballen in de pan en roer ze door de saus heen totdat ze helemaal bedekt zijn met de saus. Besprenkel de gehaktballen met nog wat sesamzaad en serveer de gehaktballen met rijst en jouw favoriete gestoomde of gekookte groente.
Tip! Voor wat meer smaak aan je groente, kan je ook nog de groente door de saus heen halen. Heerlijk!
Eet Smakelijk!


