
Voor de echte kluivers hebben we nu een heerlijke verwennerij: Honing Mosterd Drumsticks. De heerlijke smaken van honing, mosterd en rozemarijn passen heerlijk goed bij elkaar. Deze drumsticks zijn snel gemarineerd en de oven doet vervolgens het werk. Ze zijn echt om je vingers bij af te likken.
Bereiding van de Honing Mosterd Drumsticks
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de ovenschaal in met olijfolie. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes uit. Fruit de ui en de knoflook in een steelpan met een beetje, al verhitte, boter. Voeg de mosterd en de honing toe aan de ui en knoflook. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes inkoken tot het een stroop-achtige textuur heeft.
Wrijf de drumsticks in met zout en peper en leg deze in de ingevette ovenschaal. Schenk de honing- mosterdsaus over de drumsticks. Zorg ervoor dat de drumsticks geheel bedekt zijn met deze heerlijke saus. Verdeel dan de rozemarijn over de kip en plaats de ovenschaal 45 minuten in het midden van de oven. Draai halverwege de tijd de drumsticks om.
Deze drumsticks zijn heerlijk met gebakken aardappeltjes en een frisse salade. Ze kunnen natuurlijk ook als hapje geserveerd worden.
Enjoy!
Gek op kipkluifjes? Wellicht vind je deze kipkluifjes met spek en bbq saus ook wel lekker!
M.b.t. sticky drumsticks.
Er staat niet bij het recept op welke temperatuur de oven moet staan. Kunnen jullie dat nog even aangeven? Alvast bedankt.
Hoi Alexandra,
De oven moet worden voor verwarmd op 200 graden! Succes
Groetjes,
Shanna, Selma & Kheira
Bij de ingrediënten staat een 1/2 gram ui, maar die kan je moeilijk snipperen. Bedoel je mogelijk een 1/2 grote ui?
Hi Greta,
Onze excuses voor de late reactie maar we bedoelen inderdaad een halve ui.
Hopelijk heeft het recept nog gesmaakt.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma