Recept

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes
Stoofpeertjes
Stoofpeertjes

Heerlijk stoofpeertjes! Een van onze favoriete bijgerechten tijdens het kerstdiner. Meestal worden de stoofperen door onze schoonmoeders gemaakt tijdens de feestdagen, maar dit jaar besloten wij zelf het heft in eigen handen te nemen en maakten wij een pan vol met stoofpeertjes. Eigenlijk is het erg makkelijk om te maken, alleen moet je er de tijd voor hebben. En wat is het dan toch weer heerlijk als je een stoofpeertje kan proeven.

Hoewel stoofpeertjes vaak met rode wijn wordt gemaakt, kun je de wijn ook prima vervangen met rode bessensap. De bessensap maakt het niet minder lekker én het is ook nog eens alcoholvrij en dus perfect voor de kinderen. Daarnaast gebruiken wij ook perensuiker in plaats van gewone suiker. Hierdoor krijgen de peren een nog mooiere rode kleur. Natuurlijk kun je ook gewone suiker gebruiken, mocht perensuiker niet binnen handbereik zijn.

Bereiding van de Stoofpeertjes

Schil alle stoofpeertjes maar laat het steeltje er nog aan zitten. Was daarna de peertjes en zet ze naast elkaar in een grote pan. Voeg de rode wijn of rode bessensap toe en vul de rest aan met water tot dat de peertjes net onder staan. Meng daarna de perensuiker door het vocht en voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe.

Zet de pan op hoog vuur en wacht tot het water kookt. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je de peertjes 90 minuten lang stoven met een deksel op de pan.

Zodra de peertjes klaar zijn, schep je ze voorzichtig uit de pan en schenk je wat kookvocht over de peertjes zodat ze nog lekker sappig blijven.

De stoofperen kun je gerust een dag of 2 van te voren maken. Bewaar ze dan afgedekt en in het vocht in de koelkast. Je kunt ze vlak van te voren op een laag vuurtje verwarmen of gewoon lekker koud serveren. Zo vinden wij ze eigenlijk het lekkerst!

Geniet er van!

Stoofpeertjes zijn niet alleen lekker als bijgerecht maar kun ook je prima als dessert eten, Heerlijk met een bolletje kaneelijs. Of verwerk de stoofpeertjes in deze heerlijke trifle met brownie.

Stoofpeertjes
Stoofpeertjes
Stoofpeertjes
Stoofpeertjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsFeestdagenKerstBijgerechten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter