Stoofpeertjes horen echt bij de feestdagen. Dat is eigenlijk ook het enige moment dat wij ze eten. Steevast elke kerst staan ze op het menu. Vaak eten wij ze als bijgerecht tijdens het kerstdiner, maar je kunt ook heel goed het kerstdiner eindigen met stoofpeertjes. Bijvoorbeeld met deze overheerlijke stoofperen crumble. Dit nagerecht is super makkelijk om te maken en staat binnen een half uur op tafel (mits de stoofperen al van tevoren zijn gemaakt). Bovendien is de smaak fantastisch. Heerlijke warme peertjes met een goede krokante kruimellaag. Zeg nou zelf, dit klinkt toch geweldig! Lekker met een kloddertje slagroom of een bolletje roomijs en jouw kerstdiner kan niet meer stuk!
Op zoek naar nog meer variaties met stoofperen? Deze stoofperen trifle met brownie en kaneelslagroom is wellicht ook wat voor jou!
Bereiding van de stoofperen crumble
Van tevoren moeten de stoofpeertjes gemaakt worden. Natuurlijk kun je ze kopen, maar het is zoveel lekkerder om ze zelf te maken. WIj hebben hier twee recepten voor. Een recept voor in de pan en een recept voor uit de slowcooker. Ook is het belangrijk dat de roomboter ijskoud is. Je kunt de boter het beste even in de vriezer leggen voor gebruik.
Wanneer de stoofpeertjes klaar zijn, kun je deze overheerlijke crumble maken.
Pak een ovenschaal en snijd de peren in partjes. Strooi er dan een eetlepel bloem en een volle theelepel kaneelpoeder overheen en hussel ze een beetje door elkaar. Verdeel de stoofperen partjes over de bodem van de ovenschaal.
Dan gaan we het kruimeldeeg maken. Voeg de bloem en basterdsuiker toe aan een grote mengkom. Meng alles goed met elkaar en voeg hier ook een theelepel kaneel aan toe. Vervolgens pakken we de boter en snijden we deze in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de bloem met suiker en kneed vervolgens alles tot fijne en grove kruimels. Verdeel de deegkruimels over de stoofpeertjes.
Plaats de ovenschaal in de oven en bak de crumble in 20 minuten mooi gaar en goudbruin.
Je kunt de crumble zowel warm als koud eten en het is heerlijk met een toefje slagroom of een bolletje roomijs.
Laat gerust een reactie achter