Recept

Stracciatella Kwarktaart

stracciatella kwarktaart

Mmmmm lekker kwarktaart. Perfect voor verjaardag of een andere gelegenheid waar je taart voor nodig hebt. Bijna altijd wordt deze taart gewoon vanuit het pakje gemaakt. Tijd om daar verandering in te brengen, want zelf kwarktaart maken is niet alleen simpel, maar ook nog eens veel lekkerder dan uit pak. Met een handjevol ingrediënten maak je namelijk zelf deze heerlijke, luchtige stracciatella kwarktaart. Versier hem met wat chocolade of een toefje slagroom voor een extra feestelijk effect.

Deze geweldige stracciatella kwarktaart hebben wij gemaakt in een springvorm van 24cm.

Bereiding van de Stracciatella Kwarktaart

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Verwarm de boter in een steelpannetje en voeg dit toe aan de koekkruimels. Roer dit goed door.

Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel de koekkruimels over de bodem. Duw alles goed aan met de bolle kant van een lepel.

Klop dan de slagroom op en meng dit vervolgens met de stracciatella kwark.

Laat de gelatine blaadjes 5 minuutjes weken in een kopje met water. Knijp ze vervolgens goed uit en verwarm in een steelpannetje 12 eetlepels water met de gelatine blaadjes. Zorg ervoor dat de blaadjes oplossen maar laat het niet koken. Wanneer de gelatine is opgelost, haal het dan van het vuur en laat het een paar minuutjes afkoelen. Voeg dan de gelatine toe aan de kwark en slagroom. Roer alles goed door elkaar en voeg dan bakvorm met de koekjesbodem.

Zet de taart in de koelkast en laat alles afkoelen en opstijven in 2 tot 2,5 uur. Als laatste kun je de taart versieren met wat gesmolten chocolade of slagroom.

Enjoy!

stracciatella kwarktaart
stracciatella kwarktaart

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCake en TaartenCheesecakeZoetigheid en Bakrecepten

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter