Recept

Stromboli Pizza

Stromboli PIzza

De pizza is echt een van onze lievelingsgerechten. En dan vooral een echte Italiaanse pizza met dunne bodem. Hier kun je ons echt wakker voor maken. De Italiaanse stromboli vinden wij ook heerlijk. Maar gek genoeg stond dit recept nog niet op onze blog. Tijd om daar dus verandering in te brengen. De stromboli pizza is namelijk echt goddelijk! Het is een soort van pizza brood. Eigenlijk een soort van calzone maar dan opgerold. Heerlijk dus! Je kunt het eten als snack tijdens een borrel maar ook als avondeten.

Bereiding van de Stromboli Pizza

Zet de oven aan op 180 graden.

Rol het verse pizzadeeg uit zodat je nu een groot rechthoek aan pizzadeeg voor je hebt liggen.

Smeer vervolgens de tomatensaus over de bodem maar laat wel 2 cm van de rand vrij. Verdeel dan de geraspte mozzarella over de tomatensaus. Als laatste verdelen wij de plakjes ham en salami over de pizza.

Nu gaan we de pizza oprollen. Pak de lange zijde en rol deze op, zodat er een grote pizza rol ontstaat. Duw de randen goed dicht, zodat de kaas en tomatensaus tijdens het bakken niet uit de stromboli loopt. Doe dit ook met de uiteinden.

Voordat de stromboli pizza in de oven gaat, kun je nog wat Parmezaanse kaas en gedroogde oregano over de bovenkant strooien.

Plaats dan de stromboli in de oven en bak deze in ongeveer 20-25 minuten gaar en goudbruin.

Haal hem daarna uit de oven en snijd de stromboli in plakjes. Verdeel dit over twee borden en eetsmakelijk!

Enjoy!

Zelf je pizzadeeg maken? Wij hebben daar het perfecte recept voor. Deze vind je hier.

Stromboli PIzza
Stromboli PIzza

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenPizza & Flammkuchen

Laat gerust een reactie achter