
Ben jij ook zo gek op stroopwafels? Dan zijn deze stroopwafel cupcakes zeker wat voor jou! Heerlijke stukjes stroopwafels in de cupcakes, een flinke dot botercreme boven op en die karamelsaus maakt het helemaal af. Ze zijn onwijs lekker en ze zijn ook gewoon ontzettend leuk om zo te serveren!
Deze stroopwafel cupcakes zien er erg ingewikkeld uit maar dat valt zeker mee. Wanneer de cupcakes in de oven zitten kun je namelijk al beginnen aan de botercreme en karamelsaus. Hierdoor heb je binnen 45 minuten deze heerlijke cupcakes op tafel staan.
Maken van de Stroopwafel Cupcakes
Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Zorg ervoor dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn, voordat je begint aan het maken van het beslag.
Zeef dan de bloem, bakpoeder en de suiker boven de mengkom. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg de roomboter en de eieren toe aan de mengkom. Mix de cupcakes tot het een egaal deeg vormt.
Voeg vervolgens de melk en vanille-extract toe. Mix het nog een keer tot alles goed gemengd is. Snijd de mini stroopwafels in kleinere stukjes. Spatel deze stukjes door het cupcake beslag heen.
Vul de cupcake vorm met papieren cupcakevormpjes en vul deze tot 2/3. Wij maken vaak gebruik van een ijsschep, waarbij je het beslag uit de ijsschep kan knijpen.
Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 22 minuten. Prik in de cupcake met een cocktailprikker om te zien of de cupcakes goed gaar zijn.
Versieren van de Cupcakes
Om de cupcakes te versieren, maken wij zelf een karamelsausje.
Verwarm de slagroom in de magnetron. Doe de kristalsuiker en het water in een pannetje en breng het langzaam aan de kook. Met een kwastje en wat water zorgen wij ervoor dat de suiker niet kristalliseert aan de zijkanten van de pan.
Wanneer de karamel gaat kleuren, roeren wij met een garde, zodat de kleur egaal wordt. Zodra het de juiste kleur heeft bereikt, voeg je de slagroom toe. Pas op: het zal heel erg omhoog borrelen. Voeg de roomboter toe en zodra dit gesmolten is, zetten wij het vuur uit.
Nu beginnen wij met het maken van de botercrème. Mix de roomboter tot het wat lichter is geworden en lekker zacht is. Voeg dan eetlepel voor eetlepel de poedersuiker toe. Wanneer alles is gemixt, voegen wij de melk toe. Meng de melk er goed doorheen en vervolgens pakken wij een spuitzak met een stervormige tip (wij hadden Wilton 4D) en vul de spuitzak met de botercrème.
Spuit op de afgekoelde (!) cupcakes de botercrème en versier de cupcakes met karamel en een halve mini stroopwafel!
Deze stroopwafel cupcakes zullen zeker in de smaak vallen.
Enjoy!


Hoi!
Welke cupcake vormpjes gebruik je hier? Groetjes!
Hi Robin,
Wij gebruiken hier een siliconen muffinbakplaat/muffin bakvorm voor. Hier leggen wij eerst de cupcake papierenvormpjes in en vervolgens scheppen wij daar het beslag in.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Wat ziet dit er mooi uit! Kan je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken in plaats van bloem en bakpoeder?
Hi Hanna,
Goed zijn ze gelukt he! En ze zijn ook nog eens heerlijk! Je kunt ook zeker zelfrijzend bakmeel vervangen voor de bloem met bakpoeder.
Veel plezier en succes met het maken van deze heerlijke cupcakes!
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Ik kan niet vinden hoe warm de oven moet, weten jullie dit nog voor mij?
Hi Danielle,
De oven mag op 175 graden. Wij zullen het in de tekst toevoegen.
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Op welke oven moet 175 graden
Hoi Lisa,
De oven moet op boven en onder stand.
Succes!
Groetjes,
Shanna, Kheira & Selma
Klopt de verhouding poedersuiker boter wel bij de botercreme? Hij is wel heel erg zoet.
Hi Lianne,
Deze botercreme is inderdaad aardig zoet ingesteld. Je kunt ook de verhoudingen 50/50 aanhouden.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hallo,
Heb je gewone maat cupcakes? Bij mij blijven ze kleiner, ze komen niet boven het papier uit.
Groetjes,
Hi Sjoukje,
Ja wij hebben gewone maat cupcakes gebruikt. Soms komen die van ons ook niet helemaal boven de het papier uit. Dat ligt soms aan de ovenstand of hoelang je het gemixt hebt.
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Nu al zin om deze cupcakes te maken.
Welke slagroom word er gebruikt voor de karamelsaus?. Verse of spuit slagroom?
Hi Kim!
Voor de karamelsaus wordt er gebruik gemaakt van verse slagroom (niet opgeklopt).
Veel succes met de cupcakes! Ze zijn ontzettend lekker
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoi!
Hoe lang kunnen de cupcakes worden bewaard?
Liefs Babs