Recept

Stroopwafel Cupcakes

Ben jij ook zo gek op stroopwafels? Dan zijn deze stroopwafel cupcakes zeker wat voor jou! Heerlijke stukjes stroopwafels in de cupcakes, een flinke dot botercreme boven op en die karamelsaus maakt het helemaal af. Ze zijn onwijs lekker en ze zijn ook gewoon ontzettend leuk om zo te serveren!

Deze stroopwafel cupcakes zien er erg ingewikkeld uit maar dat valt zeker mee. Wanneer de cupcakes in de oven zitten kun je namelijk al beginnen aan de botercreme en karamelsaus. Hierdoor heb je binnen 45 minuten deze heerlijke cupcakes op tafel staan.

Maken van de Stroopwafel Cupcakes

Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Zorg ervoor dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn, voordat je begint aan het maken van het beslag.

Zeef dan de bloem, bakpoeder en de suiker boven de mengkom. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg de roomboter en de eieren toe aan de mengkom. Mix de cupcakes tot het een egaal deeg vormt.

Voeg vervolgens de melk en vanille-extract toe. Mix het nog een keer tot alles goed gemengd is. Snijd de mini stroopwafels in kleinere stukjes. Spatel deze stukjes door het cupcake beslag heen.

Vul de cupcake vorm met papieren cupcakevormpjes en vul deze tot 2/3. Wij maken vaak gebruik van een ijsschep, waarbij je het beslag uit de ijsschep kan knijpen.

Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 22 minuten. Prik in de cupcake met een cocktailprikker om te zien of de cupcakes goed gaar zijn.

Versieren van de Cupcakes

Om de cupcakes te versieren, maken wij zelf een karamelsausje.

Verwarm de slagroom in de magnetron. Doe de kristalsuiker en het water in een pannetje en breng het langzaam aan de kook. Met een kwastje en wat water zorgen wij ervoor dat de suiker niet kristalliseert aan de zijkanten van de pan.

Wanneer de karamel gaat kleuren, roeren wij met een garde, zodat de kleur egaal wordt. Zodra het de juiste kleur heeft bereikt, voeg je de slagroom toe. Pas op: het zal heel erg omhoog borrelen. Voeg de roomboter toe en zodra dit gesmolten is, zetten wij het vuur uit.

Nu beginnen wij met het maken van de botercrème. Mix de roomboter tot het wat lichter is geworden en lekker zacht is. Voeg dan eetlepel voor eetlepel de poedersuiker toe. Wanneer alles is gemixt, voegen wij de melk toe. Meng de melk er goed doorheen en vervolgens pakken wij een spuitzak met een stervormige tip (wij hadden Wilton 4D) en vul de spuitzak met de botercrème.

Spuit op de afgekoelde (!) cupcakes de botercrème en versier de cupcakes met karamel en een halve mini stroopwafel!

Deze stroopwafel cupcakes zullen zeker in de smaak vallen.

Enjoy!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCupcakes & MuffinsZoetigheid en Bakrecepten