
Deze Stroopwafel Monchoutaart met karamel is een heerlijke, romige traktatie, die de perfecte balans biedt tussen de luchtige textuur van Monchou, de zoetheid van karamel en de knapperigheid van stroopwafels. Het is een bijzonder makkelijk te maken taart, die niet gebakken hoeft te worden, maar toch indruk maakt op elke gelegenheid. Of je nu een verjaardag viert, een feestje organiseert of gewoon zin hebt in iets lekkers, deze taart is altijd een succes! De combinatie van de romige vulling, de smaakvolle karamel en de bekende stroopwafel zorgt voor een onweerstaanbare smaakbeleving, die je niet snel zult vergeten.
Bereiding van de Stroopwafel Monchoutaart
Pak een springvorm en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
Maal de stroopwafels fijn met een keukenmachine (bewaar 3 stroopwafels voor decoratie bovenop). Het is belangrijk dat de koekjes goed fijn zijn verkruimeld, hierdoor zal de bodem beter worden.
Verwarm in een steelpannetje de boter. Zodra deze geheel gesmolten is, haal je de pan van het vuur. Voeg de gesmolten boter toe aan de vermalen stroopwafels. Verspreid de beboterde koekkruimels over de gehele bodem en druk deze aan door middel van het gebruik van een lepel (bolle kant). Plaats hierna de springvorm met bodem 10 minuten in de koelkast, zodat de boter kan koelen en de bodem stevig wordt.
Klop de monchou los in een kom en voeg daar de slagroom bij. Meng alles goed door elkaar en zodra de 10 minuten voorbij zijn, kun je het roomkaasmengsel op de heerlijke stroopwafelbodem gieten. Verdeel alles netjes over de gehele oppervlakte.
Karamelsaus
Dan is het tijd om een heerlijke karamelsaus te maken. Zet een steelpannetje op het vuur en voeg hier de suiker en het beetje water aan toe. Breng alles langzaam aan de kook. Nu is het wachten. Ondertussen kun je de slagroom een beetje opwarmen in de magnetron. Ongeveer 30 seconden op 700watt. Wanneer de karamel gaat kleuren, roeren wij met een garde, zodat het een egale kleur krijgt. Zodra het de juiste kleur heeft bereikt, voeg je de slagroom toe. Pas op, het zal heel erg omhoog bubbelen! Voeg de roomboter toe en zodra dit gesmolten is, zetten wij het vuur uit. Laat de saus eventjes staan om in te dikken.
Als de saus een beetje is afgekoeld, gieten wij deze over de monchoutaart. Hak dan de laatste overgebleven stroopwafels in stukjes en verdeel deze over de karamel.
Wij vinden het altijd lekker als de taart nog even in de koelkast staat, zodat hij nog wat steviger wordt dan dat hij al is. Mocht je die tijd niet hebben dan kun je ook gelijk al van deze heerlijke taart genieten. Zo simpel kan een taart maken dus zijn en dat is er zeker niet vanaf te proeven!
Enjoy!


