Recept

Suprise Chocolade Cupcakes met Smarties

Suprise Chocolade Cupcakes met Smarties

Cupcakes zien er altijd erg spectaculair uit. Daarom is het ook erg leuk om te maken voor een feestje, verjaardag of andere viering. Gelukkig hebben wij al meerdere versies online staan, zodat jullie zeker iets hebben om uit te proberen. Vooral deze stroopwafel cupcakes en onze Snickers cupcakes zijn erg populair. Tijd om een nieuwe, heerlijke versie aan onze selectie toe te voegen. Dit zijn echte verrassingscupcakes en daarom noemen wij ze ook suprise chocolade cupcakes. Er zitten namelijk kleine smarties in de cupcake verstopt, wanneer je deze open snijdt. Een verrassing, die niet alleen lekker is, maar ook kleurrijk en vrolijk. Echt een feestje dus!

Bereiding van de Suprise Chocolade Cupcakes

Verwarm de oven voor op 160 graden.

We beginnen met het mengen van de droge ingrediënten. In een kom mengen we de kristalsuiker, het bloem, de cacaopoeder, het zout en de baking soda.

We smelten de 40 gram pure chocolade in de magnetron. Zorg er wel voor dat je de chocolade niet laat verbranden in de magnetron.Smelt het daarom in intervallen van eerst 30 seconden en daarna 5 seconden totdat alles volledig gesmolten is. Roer tussendoor. Laat het even afkoelen.

In een kleine kom mengen we het ei, de karnemelk, de olijfolie, de chocolade en de koffie. Klop het met een garde tot het volledig gemengd is.

Schenk nu de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten. Klop het met een garde tot het resulteert in een egaal mengsel. Schenk het in een maatbeker en vul de cupcake vormpjes. Je kan dit uiteraard ook gewoon met een lepel doen, maar omdat dit mengsel heel vloeibaar is, kan je het ook in een maatbeker doen en dan de cupcakes schenkend vullen. Vul de cupcakevormpjes voor ongeveer 75 procent.

Bak de cupcakes af in het midden van de oven gedurende ongeveer 22 tot 25 minuten, tot de cupcakes weer omhoog veren na het indrukken.

Suprise Chocolade Cupcakes
Suprise Chocolade Cupcakes

Versieren van de Cupcakes

Wij gaan nu de botercrème maken, terwijl de cupcakes afkoelen. Het is belangrijk dat de cupcakes afgekoeld zijn, voordat je de botercrème erop spuit.

Mix als eerste de roomboter in een kom tot dit lekker zacht en lichter wordt. Voeg dan eetlepel voor eetlepel de poedersuiker toe aan de boter tot alles goed gemixt is. Daarna voeg je de melk toe. Meng alles goed door elkaar, zodat er een romig, glad mengsel ontstaat. Vul vervolgens een spuitzak met de botercrème.

Met een appelboor of een meloenbolletjeslepel, schep je een klein holletje in het midden van de cupcake en deze vul je dan met smarties. Je wilt ruimte voor ongeveer 1-2 theelepels smarties per cupcake hebben. Dek het af met het stukje van de cupcake, die je er uit hebt gehaald met de boor/meloenbolletjes lepel.

Met een spuitmondje 1M spuit je op iedere cupcake een mooie toef. Decoreer het met sprinkels en voilà!

Eet Smakelijk!

Meer cupcakes? Kijk dan eens op deze pagina.

Suprise Chocolade Cupcakes
Suprise Chocolade Cupcakes
Suprise Chocolade Cupcakes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCupcakes & Muffins

Laat gerust een reactie achter