Recept

Surf en Turf met Coquilles

Surf en Turf met Coquilles

November is aangebroken en we zijn nog maar een paar weekjes verwijderd van de feestdagen. Reden genoeg om alvast een heerlijk en feestelijk recept met jullie te delen. Als er iets feestelijk is, dan zijn het coquilles wel. Deze heerlijke schelpdieren eet je immers niet elke dag en zijn daarom perfect voor de feestdagen. Een heerlijk biefstukje staat ook bij ons vaak op het menu tijdens de feestdagen. Wij houden wel van een goed stukje (rood) vlees. Deze twee met elkaar combineren, moet wel een gouden combinatie zijn. Ze maken samen een heerlijke surf en turf met coquilles. Surf en turf wordt vaak gemaakt met vlees en garnalen, maar het gerecht staat voor het combineren van vis (surf) en vlees (turf). Je kunt dus makkelijk de garnalen vervangen voor heerlijke coquilles. Samen met de knoflook kruidenboter is dit een gerecht die je zeker tijdens de feestdagen wil serveren!

Coquilles

Coquilles vinden wij een echte luxe. We eten het dan ook niet vaak, maar als we het doen dan maken we er gelijk een leuke maaltijd van. Deze schelpdiertjes zijn erg gemakkelijk om te bereiden. Eerst eventjes droogdeppen en vervolgens in hete olie of boter bakken. Zeker niet te lang want coquilles zijn juist het lekkerste als ze nog een beetje rauw van binnen zijn. Eigenlijk net zoals een biefstukje en daarom is het ook zo’n gouden combinatie in dit surf en turf recept.

Op onze blog hebben we nog een aantal andere lekkere recepten met coquilles online staan. Een voorgerechtje met gebakken coquilles in limoensaus, risotto met coquilles en spinazie en coquilles met spekjes en bloemkoolpurree. Met alle recepten zet je iets super feestelijks op tafel!

Op zoek naar meer leuke vis recepten? Neem dan eens een kijken op de website van het Nederlands visbureau.

Surf en Turf met Coquilles
Surf en Turf met Coquilles

Bereiding van de surf en turf met coquilles

Ter voorbereiding haal je alvast de biefstukjes en coquilles uit de koelkast en laat je deze op kamertemperatuur komen. Snijd de bieslook en de peterselie alvast, maar niet te fijn. Hak ook de knoflookteentjes in stukjes.

Pak een grote bakpan, het liefste een gietijzeren, en zet deze op een middelhoog vuurtje. Verhit hier 1/3 van de boter in. Kruid ondertussen alvast de biefstukjes met peper en zout. Zodra de boter een beetje bruin wordt, leg je de stukjes vlees in de pan en bak de biefstuk zoals jij hem lekker vindt. Wij kozen ervoor om onze biefstukjes medium te bakken en bakten ze dus 2-3 minuten aan elke kant. Mocht je de biefstuk liever iets rauwer hebben, dan kun je de biefstukjes het beste 1-2 minuten aan elke kant bakken.

Zodra de biefstukken klaar zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze op een bordje met een stuk aluminiumfolie boven op. Hierdoor zullen de biefstukjes rusten, waardoor het vlees straks lekker en precies goed gegaard is.

Veeg dan de pan schoon en verhit nogmaals 1/3 van de boter in de pan. Leg hier vervolgens de coquilles in en kruid deze ook met een beetje peper en zout. Coquilles zijn het lekkerste als ze nog een beetje zacht zijn en nog een beetje rauw van binnen. Bak ze dus niet langer dan 1-2 minuten per kant. Haal dan de coquilles ook uit de pan en bedek deze ook met aluminiumfolie.

Laat de pan op het vuur en voeg het overige 1/3 deel van de roomboter toe aan de pan. Voeg dan als eerste de knoflook hier aan toe en bak deze een minuutje in de pan. Voeg dan de verse kruiden, sap van de halve citroen en wat peper en zout toe aan de knoflook en de boter. Zet het vuur ietsjes lager en laat alles sudderen.

Nu kun je alle elementen op een bordje plaatsen. Een biefstukje per persoon en verdeel de coquilles over de twee bordjes. Schenk hier vervolgens een beetje van de kruiden-knoflookboter overheen.

Geniet van deze heerlijke en feestelijke maaltijd!

Enjoy!

Surf en Turf met Coquilles
Surf en Turf met Coquilles

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter