Recept

Surf en Turf

Surf en Turf
Surf en Turf
Surf en Turf
Surf en Turf

Dit is misschien wel een van onze lievelings hoofdgerechten in een restaurant. Surf en turf is een heerlijke combinatie van vlees en vis op je bord. Dubbelfeest al zeggen wij zelf. Daarom besloten wij om een heerlijke versie voor de feestdagen te maken. Oorspronkelijk wordt het gerecht gemaakt met een gebakken steak en een kreeftenstaart. Wij gaan deze kerst voor een heerlijk stukje gebakken ossehaas en gamba’s. Het is een geweldige smakencombinatie en op het bord ziet het er luxe en feestelijk uit. Bovendien is het makkelijk en snel om te maken. Dat is toch eigenlijk alles wat je wilt. Op deze manier sta je tijdens de feestdagen niet te lang in de keuken maar heb je wel een prachtig gerecht om jouw gasten te serveren! Fantastisch!

Bereiding van de Surf en Turf

Zorg er voor dat de ossehaas al een kwartiertje buiten de koelkast ligt en op kamertemperatuur is. Kruid de ossehaasjes met wat peper en zout.

Verhit dan de helft van de roomboter in de koekenpan en bak hier de biefstukjes naar smaak. Mocht je de ossehaas graag medium rare willen bakken, dan raden wij aan om de stukjes vlees per kant 3 minuten te bakken. Het ligt natuurlijk geheel aan de dikte van het stukje vlees.

Zodra de stukjes ossehaas gebakken zijn, leg je ze op een bordje en dek je deze af met aluminiumfolie. Nu laat je het vlees een paar minuutjes rusten. Ondertussen kun je in hetzelfde vet de gamba’s bakken. Bak ze in 1 of 2 minuutjes, niet meer, anders worden ze taai. Zodra ze verkleurd zijn, zijn ze gaar en klaar om gegeten te worden. Haal ze dan uit de pan.

Voeg in de pan de overige roomboter toe en de citroensap. Nu heb je een lekkere frisse jus.

Pak twee borden en schep hier als eerste de aardappelpuree op. Leg het stukje ossehaas bovenop de aardappelpuree en verdeel dan de gamba’s hierover. Als laatste schenk je wat citroen boterjus over de gamba’s en ossehaas.

Geniet van dit heerlijke gerecht!

Meer hoofdgerechten voor de feestdagen? Neem dan eens een kijkje op onze kerstpagina.

Surf en Turf
Surf en Turf
Surf en Turf
Surf en Turf

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis GerechtenVlees GerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter