Recept

Opa’s Surinaamse Bakkeljauw

Surinaamse Bakkeljauw
Opa's Surinaamse Bakkeljauw
Opa's Surinaamse Bakkeljauw

Echte Surinaamse bakkeljauw. Voor dit recept hebben we de hulp ingeschakeld van onze Opa. Opa maakt al jarenlang deze vis voor ons en zijn dochters. Hoewel we het pas de afgelopen jaren lekker begonnen te vinden, stond er eens in de paar maanden toch een bakje bakkeljauw voor ons klaar. Mijn moeder vindt het wel jammer, dat wij het nu ook lekker vinden. Dan blijft er namelijk minder voor haar over!

De bakkeljauw is een in zout gedroogde vis, klipvis. Om te zorgen dat het niet zo zout is, laat je de vis een nacht weken in een bak met water!

Voorbereiding

Haal eerst het vel van de bakkeljauw eraf, dit maakt het later makkelijker om De vis te plukken. Leg de vis de avond voordat je het wil gaan bereiden in een bak met koud water. Dit is het eerste ontzoutings proces. De volgende dag zet je een pan met water en de vis op het vuur en kook het 15 minuten. Let op dat de deksel van de pan af is en dat het water niet overkookt. Laat de vis goed afkoelen.

Bereiding van de Surinaamse Bakkeljauw

Wanneer de vis goed is afgekoeld, pluk dan het vlees van het vis af. Haal de graten en het bot eruit. Snijd de ui in kleine stukjes en zet een pan met de olijfolie op het vuur. Fruit de ui met de zwarte peper in de pan. Gooi na een paar minuten de bakkeljauw erbij en kook dit nog een paar minuten. Zorg ervoor dat je de bakkeljauw niet droog bakt, want dan is het een stuk minder lekker het moet een beetje mals blijven.

Bakkeljauw kan je heerlijk eten op een broodje met zoetzure komkommer en een beetje sambal.

Geniet er van!

Surinaamse Bakkeljauw

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondBelegde BroodjesLunch

Laat gerust een reactie achter