Recept

Surinaamse Bami

Surinaamse Bami
Surinaamse Bami
Surinaamse Bami

Surinaamse bami is wellicht een van de makkelijkste Surinaamse gerechten om te maken. Je kunt dit gerecht op verschillende manieren klaar maken. Wij hebben besloten om het simpel te houden. Met slechts een handvol ingrediënten zet jij binnen een kwartier dit heerlijke recept op tafel. Onze oma gebruikt voor deze bami eigenlijk spaghetti. Misschien klinkt dit een beetje gek maar het eigenlijk super lekker. Dit gerecht is perfect voor als je wat minder tijd hebt en toch gezond wilt eten. Gewoon proberen dus!

Zorg wel voor dit recept dat je een potje van onze Soja marinade in de kast hebt staan. Een portie van deze marinade op voorraad hebben is altijd een goed idee. Het is niet alleen lekker door dit recept maar je kunt er zoveel recepten goed mee bereiden zoals deze kipspiesjes en deze gebakken zalm met zeekraal.

Bereiding van de Surinaamse Bami

Kook de spaghetti beetgaar volgens de beschrijving op de verpakking.

Tijdens het koken van de pasta, snijd je de kipfilet in grote blokjes en marineer je deze met 2 eetlepels sojamarinade. Laat de marinade ongeveer 10 minuten intrekken. Snijd ondertussen de ui in grove stukken.

Pak een grote wok en verhit deze. Voeg hier 1 eetlepel olie aan toe. Schep de stukjes kip en ui in de pan en bak deze totdat ze bruin zijn en gaar van binnen. Voeg dan de eetlepel tomatenpuree toe en de laatste twee eetlepels van de sojamarinade. Zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt.

Wanneer de spaghetti gaar is, giet dan de pan af en voeg de spaghetti toe aan de kip en marinade. Als laatste voegen we de grof gehakte selderij toe.

Eet smakelijk.

Surinaamse Bami
Surinaamse Bami
Surinaamse Bami

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenMakkelijk & SnelVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter