
Een van de vele lekkernijen, die op tafel staan bij een Surinaams feestje, zijn Surinaamse kaaskoekjes. Bij ons thuis zijn ze ook altijd erg populair. Deze heerlijke koekjes zijn erg makkelijk om te maken en je hebt slechts een handvol ingrediënten nodig. Daarnaast zijn ze lang te bewaren, waardoor ze ook lang van te voren gemaakt kunnen worden.
Het maken van Surinaamse Kaaskoekjes
Voordat wij beginnen met het maken van de Surinaamse Kaaskoekjes zorgen wij ervoor dat de roomboter zacht en op kamertemperatuur is.
Rasp de kaas en mix het samen met de roomboter en het bloem tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep met een theelepel hoopjes op bakpapier. Maak ze niet te groot, want kleiner zijn ze lekkerder. Gebruik een vork om de koekjes plat te drukken.
Wanneer wij de koekjes in de oven plaatsen, verlagen wij direct de temperatuur naar 180 graden. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar. Zorg ervoor dat de koekjes niet te bruin worden, want dan worden de koekjes bitter.
Bewaar de koekjes in een koektrommel en eet de koekjes binnen een week op.
Enjoy!
Een andere lekkere Surinaamse lekkernij is deze Surinaamse Rumcake! Ook een dikke aanrader:)

Hoi!
Ik heb deze koekjes gemaakt maar in de oven begonnen mijn koekjes te brokkelen en te poppen als popcorn, er zijn geen koekjes meer over maar slechts kruimels… heel jammer want ik wilde dat ze er net zo lekker uitzagen als op de foto, hoe kan dat komen?
Hi Daphne,
Dat is jammer zeg. Het is inderdaad zeker niet de bedoeling dat de koekjes gaan brokkelen en poppen.
Het is moeilijk om voor te kunnen bepalen waar het verkeerd is gegaan. Wellicht komt het door de oven. Elke oven is weer anders en verwarmd ook anders. Wij denken dat de oventemperatuur te warm is geweest waardoor de koekjes uit elkaar vallen. Wellicht kun je het nog eens proberen op een wat lagere oventemperatuur.
Succes!
Groeten Shanna, Kheira en Selma