Recept

Surinaamse Maizena koekjes

Surinaamse Maizena koekjes
Surinaamse Maizena koekjes
Surinaamse Maizena koekjes
Surinaamse Maizena koekjes

Dit recept voor de Surinaamse maizena koekjes brengen veel herinneringen bij ons naar boven. Dit zijn de koekjes die onze oma vroeger en eigenlijk nog steeds vaak voor ons maakt. Regelmatig stonden wij, toen wij jong waren, met onze oma in de keuken om deze koekjes te bakken. Maizena koekjes komen uit de Surinaamse Keuken en worden daar ook wel Gomma koekjes genoemd.

De textuur van een maizena koekje is een beetje anders dan je gewend bent van een koekje dat gemaakt is van bloem. Het zijn brosse koekjes, een beetje droog en smaken zacht zoet. De leuke discodip muisjes maken de koekjes vrolijk. Zonder de muisjes zien de koekjes er wat bleek uit, maar zo horen ze ook te zijn. Dat deze koekjes niet voor iedereen zijn, is bij ons thuis wel duidelijk. Waar alle vrouwen er gek op zijn, worden onze mannen er niet warm van. Dat vinden wij natuurlijk helemaal niet erg, des te meer er voor ons over blijft!

Surinaamse Maizena koekjes
Surinaamse Maizena koekjes

Bereiding van de Surinaamse maizena koekjes

Verwarm de oven voor op 175 graden en zorg ervoor dat het ei en de boter op kamertemperatuur zijn.

Pak een kom en roer de boter en suiker (+vanillesuiker) hierin met elkaar, luchtig. Hoe langer je mixt, hoe beter de koekjes worden. Wij mixen zeker wel 5 minuten lang.

Voeg dan het ei toe en mix deze mee. Zeef de maizena van te voren en meng deze dan met het suiker- en botermengsel. Het deeg moet zacht aanvoelen.

Bekleed vervolgens een bakblik of de bakplaat met bakpapier. Vorm balletjes van het deeg en druk deze plat met behulp van een vork. Op deze manier krijg je die ribbeltjes in de koekjes. Je kunt het beste af en toe de vork in wat maizena poeder dopen, zodat deze niet steeds aan het deeg blijft plakken. Wanneer al het deeg op is en koekjes zijn geworden, strooi je op elk koekje wat suikermuisjes.

Plaats de bakplaat in de oven en bak de koekjes af in 15-20 minuten.

Na 20 minuutjes haal je de bakplaat uit de oven en laat je de koekjes afkoelen. Ze zijn het lekkerste wanneer alles is afgekoeld.

Enjoy!

Surinaamse Maizena koekjes
Surinaamse Maizena koekjes
Surinaamse Maizena koekjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenKoekjes

Laat gerust een reactie achter