Recept

Surinaamse Rumcake (Keksi)

Surinaamse Rumcake

Weer zo’n lekker Surinaams recept uit oma’s keuken. De Surinaamse Rumcake, oftewel Keksi, is een populaire lekkernij uit de Surinaamse keuken. De meeste recepten zullen je de rozijnen laten weken in bruin bier. Onze oma gebruikt altijd geweekte rozijnen in rum voor dit recept en dit hebben wij aangehouden. Wij zijn nou eenmaal gek op oma’s baksels. Dus alle redenen om het recept voor deze heerlijke cake met jullie te delen!

Let wel op dat je voor dit recept al een paar dagen van te voren de rozijnen moet voorbereiden. Het is belangrijk dat je de rozijnen eerst wast en vervolgens droogt. Dan mengen we de rozijnen met de rum in een pot en laten wij deze 2 dagen staan. Op deze manier trekt de rum lekker in de rozijnen.

Bereiding van de Surinaamse Rumcake

Zet de oven alvast aan op 180 graden.

Haal de boter uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt. Verwarm de boter en laat deze daarna afkoelen.

Voeg de eieren toe aan een beslagkom. Mix de eieren met de hoogste stand ongeveer 5 minuutjes. Na 3 minuten voeg je de vanille extract toe en eetlepel voor eetlepel de basterdsuiker. Vervolgens doe je hetzelfde met de bloem. Beetje bij beetje voeg de bloem toe aan het beslag. Daarna kun je de rozijnen, amandelschaafsel en kaneel toevoegen. Het is erg belangrijk dat je blijft mixen om de luchtigheid van de cake te bewaren. Tenslotte meng je de boter voorzicht door de massa.

Bekleed een bakblik met bakpapier of smeer hem in met een beetje boter. Giet dan het cake beslag in de vorm en plaatst de bakblik in de oven. Bak de cake mooi goudbruin in 60-70 minuten. Houdt de cake goed in de gaten en prik met een satéprikker in de cake om te kijken of hij al gaar is.

Zodra de cake klaar is, laat je deze afkoelen. Strooi er dan heerlijke strooimuisjes overheen.

Geniet van deze Surinaamse Rumcake!

Surinaamse Rumcake

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCake en TaartenZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (32)

Laat gerust een reactie achter