Recept

Oma’s Surinaamse Sambal

Onze oma maakt altijd haar eigen sambal. De sambal die te koop is in de supermarkt is voor haar niet heet genoeg. Vaak maakt ze dan grote porties, zodat wij ook een klein potje mee naar huis krijgen. Deze Surinaamse sambal is erg gemakkelijk om zelf te maken. Let wel op dat je eerst een klein beetje gebruikt. Er kan altijd nog meer bij.

Voorbereiding

Haal de steeltjes van de pepers af en was de pepers. Pel de knoflookteentjes en snijd de ui in grote stukken. Pers de limoen uit, als je geen limoen hebt kan ook de sap van een halve citroen gebruikt worden.

Tip: trek dunne handschoenen aan wanneer je met deze pepers werkt!

Bereiding van Oma’s Surinaamse Sambal

Doe de pepers samen met de knoflook en de ui in de blender en zorg dat het een gladde massa wordt. Pak een hittebestendige schaal die je kunt afsluiten en doe daar het mengsel in. Voeg de djintan, suiker en het limoensap toe en meng alles goed door elkaar.

Doe de olie in een pan en zet die op het vuur. Wanneer de olie goed heet is roer je deze door het mengsel. Suit de schaal af.

Na een half uur kan je het mengsel over potjes of bakjes verdelen. Er kunnen ongeveer 6 kleine bakjes gevuld worden.
Wat niet meteen gebruikt wordt, kan worden ingevroren. In de koelkast blijft het ook lang goed.

Het is hot hot hot! Dus je bent gewaarschuwd.

Njang Swietie!

Nog meer authentieke Surinaamse recepten? Misschien vinden jullie onze Surinaamse bami wel lekker of ga voor Opa’s Surinaamse Bakkeljauw.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondCurry, Boemboe en Marinades

Reacties (23)

Laat gerust een reactie achter