Recept

Sweet-Chili Ananas Kippenpoten

Deze sweet-chili ananas kippenpoten zijn om te smullen. Een perfect gerecht om je weekend mee te starten.  De bereiding van de kippenpoten is zo gedaan. Het kost alleen maar wat geduld, voordat je de tanden in deze stukjes vlees kan zetten. Het wachten is zeker de moeite waard!

Bereiding van de Sweet-Chili Ananas Kippenpoten

Maak de kippenpoten schoon en leg ze in een grote bak. Meng de zoetzure saus samen met het ananassap en de honing. Roer alles goed door elkaar en giet het vervolgens over de kippenpoten, zorg dar alle poten goed onder de marinade zitten. Laat alles minimaal een half uurtje intrekken, voordat het de oven in gaat. Zet 10 minuten voordat je de kip wil gaan bakken, alvast de oven aan op 200 graden.

Als de marinade goed in de kip is getrokken, plaats je de kippenpoten met een beetje marinade in een ovenschaal. Bewaar de rest van de marinade, zodat je de kip halverwege het bakken kunt insmeren met extra saus. Bak de kippenpoten, in ongeveer 30 minuten, in de oven gaar.

Als de drumsticks mooi goudbruin zijn, kun je genieten van deze heerlijke, zoete kippenpoten.

Eet smakelijk!

Naast deze tropische smaken hebben wij ook heerlijke drumsticks met honing en mosterd. Klik voor dit recept op deze link.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter