Recept

Mexicaanse Kruidenmix

Mexicaanse Kruidenmix

Mexicaans eten is groot favoriet bij ons thuis. Bijna wekelijks staat er wel een heerlijk Mexicaans gerecht op tafel. Denk aan fajita’s, quesadilla’s of nachos. Alles komt wel een keertje langs. Op onze blog kun je wel talloze varianten vinden, iedere keer net iets anders. Vaak met kip maar ook met biefstuk, gehakt of garnalen. Daarnaast hebben wij vele heerlijke vegetarische versies online staan. Bij zulke heerlijke Mexicaanse gerechten hoort natuurlijk ook een geweldige Mexicaanse kruidenmix.

In het begin gebruikten wij vaak van die kant-en-klare zakjes. Lekker makkelijk maar toch besloten wij onze eigen kruidenmix te maken. Eigenlijk veel lekkerder en je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je in een hand om draai een heerlijk Mexicaans gerecht op tafel toveren en geheel naar eigen smaak.

Bereiding van de Mexicaanse Kruidenmix

De bereiding is natuurlijk erg simpel. Meet de kruiden af en meng dit samen in een kommetje.

Mocht je houden van een beetje spicy food, voeg dan een halve eetlepel cayenne peper toe.

Deze kruidenmix kun je gebruiken om biefstuk of gehakt te kruiden. Mocht je liever voor kip, garnalen of andere vis gaan dan kun je van te voren de kruiden mengen met een eetlepel olie en daar het vlees/vis mee marineren. Wij rekenen ongeveer 2 eetlepels kruidenmix voor 300 gram vlees/vis. Allemaal naar eigen smaak. Begin altijd eerst met 1 eetlepel en mocht je het gerecht flauw vinden kun je altijd wat toevoegen.

Super makkelijk en super lekker.

Enjoy!

Mexicaanse Kruidenmix
Mexicaanse Kruidenmix
Mexicaanse Kruidenmix

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelBasisrecept
Deel:

Laat gerust een reactie achter