Recept

Taco’s met BBQ Jackfruit

Taco's met Jackfruit
Taco’s met BBQ Jackfruit
Taco’s met BBQ Jackfruit

Jackfruit hadden wij al meerdere keren voorbij zien komen maar zelf nog niet eerder mee gekookt. Toen deze laatst in de aanbieding was besloten wij ons er toch aan te wagen. Natuurlijk maakten wij de jackfruit klaar in een wel bekend jasje. We maakten namelijk een heerlijke BBQ pulled jackfruit. Perfect als vleesvervanger van de kip maar wel geheel in de Mexicaanse sferen waar wij zo van houden. Deze taco’s met BBQ jackfruit zijn goed op smaak en snel gemaakt. Het is ook ideaal als je minder vaak vlees wil eten of sowieso al vegetarisch bent. Daarnaast is dit gerecht eigenlijk helemaal vegan. Nog beter dus en daarom een dikke aanrader.

Bereiding van deze Taco’s met BBQ Jackfruit

Laat het blikje uitlekken en droog de jackfruit met keukenpapier. Trek de jackfruit uit elkaar. Mix de jackfruit met de Mexicaanse kruiden. Snijd een uitje, knoflook en jalapeños fijn.

Voeg de ui toe aan de koekenpan en kook het tot het glazig wordt. Voeg vervolgens de gesneden jalapeños, gekruide jackfruit en de knoflook toe. Wanneer het bruin begint te worden en krokant, dan voegen wij de BBQ saus toe. Bak de jackfruit nog minimaal 10 minuten. Is de BBQ saus te dik, maak het dan dunner met wat water.

Stel de taco’s samen met gesneden limoen, koriander en rode kool.

Enjoy!

Liever taco’s met vlees? Wij hebben een heerlijke variant met kip of een lekkere variant met biefstuk.

Taco's met Jackfruit
Taco's met Jackfruit

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter