Recept

Taco’s met Gefrituurde Garnalen

Taco’s met Gefrituurde Garnalen
Taco’s met Gefrituurde Garnalen
Taco’s met Gefrituurde Garnalen

Ben je dol op taco’s, maar wil je een keertje iets anders dan pulled chicken of pulled pork? Maak dan eens deze taco’s met gefrituurde garnalen. Dit heerlijke Mexicaans recept is super makkelijk te maken. Daarnaast is het lekker crispy, goed van smaak en de combi met rode kool, wortel en koriander maakt het gerecht helemaal af. Snel maken dus!

De Taco’s met Gefrituurde Garnalen

Om het sausje te maken mengen wij de mayonaise, honing, zoetzure saus en sambal in een schaaltje. Wij hebben deze keer Zaanse Sambal gebruikt.

Zet een diepe pan met olie op hoog vuur. Zorg ervoor dat de olie goed heet is, ca. 180 graden, zodat de garnalen hierin kunnen worden gefrituurd.

Tijd om te frituren

Nu zetten wij drie kommetjes klaar; 1 gevuld met bloem, 1 gevuld met losgeklopte eieren en 1 gevuld met paneermeel en knoflookpoeder.

Eerst bedek je de garnalen met de bloem, daarna doop je ze in het losgeklopte ei en  haal je ze door het paneermeel. Doe dit met elke garnaal. Vervolgens frituur je de garnalen in de pan met hete olie die op het vuur staat. Met een schuimspaan laat je een x aantal garnalen per keer zakken in de hete olie. Laat ze ongeveer 4 minuten bakken totdat ze mooi goudbruin zijn.

Op de tortilla’s plaatsen wij wat van de kool, wortels en de gefrituurde garnalen. Decoreer met Koriander.

Geniet ervan!

Liever vegetarische taco’s? Maak dan deze taco’s met pulled jackfruit.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter