Recept

Taco’s met Gegrilde Kip en Avocado

Taco's met Gegrilde Kip en Avocado
Taco's met Gegrilde Kip en Avocado
Taco's met Gegrilde Kip en Avocado
Taco's met Gegrilde Kip en Avocado

Dat wij gek zijn op de Mexicaanse keuken is allang geen geheim meer. Wij houden wel van een beetje Tex Mex en daarmee ook van taco’s. Zo vind je al een uitgebreide collectie op onze website en vandaag voegen wij er weer een nieuwe variant aan toe. Ontzettend lekkere taco’s met gegrilde kip en avocado! Goed gekruid, simpel om te maken en ze staan snel op tafel. Hier kun je met het hele gezin en/of al je vrienden van genieten!

Santa Maria

Santa Maria heeft sinds kort een nieuwe productlijn in de winkels liggen, genaamd Next Mex. Met deze heerlijke producten kun je ontzettend lekkere next level taco’s maken. Je kunt er lekker op los combineren en daarmee heerlijke creaties maken waardoor jouw taco’s echt naar een next level worden gebracht.

Santa Maria introduceert maar liefst 3 soorten kruidenpasta’s (Veggie, Chicken en Beef), 3 soorten salsa’s (Peach & Chili salsa, Taqueria salsa en een Tomatillo salsa) en nieuwe soft taco’s gemaakt van mais.

In de supermarkten kun je tegenwoordig kiezen voor of mais torillas of bloem tortillas. Santa Maria heeft nu tortilla’s geintroduceerd die een mix bevatten van mais en bloem. Deze combinatie geven de tortilla’s veel meer smaak en structuur! Daarmee is het een perfect product voor al onze taco’s.

De nieuwe Next Mex producten kun je kopen bij Jumbo en Albert Heijn.

Taco's met Gegrilde Kip en Avocado
Taco's met Gegrilde Kip en Avocado

Taco’s met Gegrilde Kip

Deze heerlijke taco’s met gegrilde kip zijn lekker op smaak gebracht met de kruidenpasta van Santa Maria én wij voegden hun nieuwe Tomatillo salsa toe voor extra smaak en pit. In combinatie met de avocado (die een mooie zachte balans geeft), zijn de smaken van dit gerecht om niet te willen missen. Bovendien staan deze taco’s binnen 20 minuten op tafel! Geweldig!

Winnen!

Super leuk nieuws! Ter ere van de lancering van de nieuwe productlijn van Santa Maria: Next Mex, mogen wij maar liefst 3 goed gevulde Next Mex pakketten weggeven. Wil je kans maken? Neem dan een kijkje op onze Instagram pagina en reageer vervolgens op de post met dit recept! Je hebt kans t/m zaterdag 24 april. Zondag zullen wij op onze Instagram pagina de winnaar bekend maken.

Bereiding van de Taco’s met Gegrilde Kip

Om deze ontzettend lekkere taco’s te maken, beginnen we met de kip. Beide kipfilets (bij ons is 400 gram 2 stukken kipfilet) gaan in een kommetje en daarbij voegen wij de Santa Maria Chicken Taco kruidenpasta . Zorg ervoor de dat de marinade beide stukjes kip helemaal bedekt en zet het eventjes aan de kant. Op deze manier kunnen de kruiden goed in de kip trekken.

Ondertussen snijden wij alvast het kleine uitje in fijne snippers en de avocado in plakjes.

Pak dan een grillpan en verhit hier wat olijfolie in. Het is leuk als de kip van die mooie grill strepen krijgt, maar mocht je geen grillpan in je bezit hebben dan is een koekenpan natuurlijk ook goed. Bak beide kipfilets mooi goudbruin en gaar in de pan. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten. Wel regelmatig keren.

In een andere koekenpan kun je ondertussen alvast de heerlijke Corn & Wheat tortilla’s van Santa Maria opwarmen. Verhit een koekenpan op een hoge temperatuur en bak de tortilla’s tot ze zacht en soepel zijn.

Haal de kipfilet uit de pan zodra deze gaar is. Snijd deze dan in plakjes. Nu gaan we de taco’s opmaken. Als eerste vul je de soft taco met wat plakjes kipfilet, vervolgens met wat avocado en daarna strooi je er wat rauwe uitjes overheen. Als laatste versier je de taco met een beetje kruidige Tomatillo Salsa en een takje koriander.

Lekker eten kan zo simpel zijn!

Eet smakelijk!

Taco's met Gegrilde Kip en Avocado
Taco's met Gegrilde Kip en Avocado
Taco's met Gegrilde Kip en Avocado

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter